AK Parti İzmir'den Soyer'e çifte yanıt!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Metrosu Projesi’nin yapım ihalesinin yargıya taşınmasıyla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti İzmir'den Soyer'e çifte yanıt!

Kaya, “Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!” dedi. Sürekli ise "Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir! Tamamen usulsüzlük, kayırmacılık ve liyakatsizlik meselesidir" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı canlı yayında Buca Metrosu Projesi’nin yapım ihalesiyle ilgili açılan davaya ilişkin " Muhtemelen bir onuru kırılmış firmanın 'biz güçlü firmayız, bize verilmesi lazım' gibi söylemleri var. Ancak bunun söylemde kalması bir şey ifade etmiyor. Biz ne namus bekçisiyiz, ne de duygusal karar verebiliriz. Biz ihale şartnamesine göre karar verebiliriz.Bu işin arkasında çok çirkin bir siyaset var. İzmir halkına, geleceğine yapılan bir zarar var. Herkesin destek vermesi gereken bir proje. Büyük bir gururla takip etmemiz gereken bir süreç, bu kadar güçlü finansman almak olmak karalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor. Bunu İzmir hak etmiyor" yorumunu yapmıştı. 

KAYA: ÇİRKİN SİYASETİ YAPAN SOYER'DİR

Soyer’in bu sözleri AK Parti cephesinden tepki sesleri yükseldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, konuyla ilgili sosyal medyadan paylaştığı mesajda “CHP'li Soyer, "Buca Metrosu işinde çirkin siyaset var" demiş. Evet, hem çirkin siyaset, hem çarpık ilişkiler ağı, hem de adam kayırmacılık var. Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ: SOYER İŞİ ACIKLI HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR

Kaya’nın AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medya üzerinden “Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir! Tamamen usulsüzlük, kayırmacılık ve liyakatsizlik meselesidir. CHP'li Soyer, işi kendi açısından acıklı hale getirmeye çalışıyor ama, ortada İzmirli'lerin cebinden çıkan bir 529 Milyon TL var!” sözleriyle Soyer’e yanıt verdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0