Olaylı yarışta Mercedes-AMG ilk ikide yer aldı

2020 FORMULA 1 SEZONUNUN DOKUZUNCU YARIŞINDA MERCEDES-AMG PETRONAS İKİ PİLOTUYLA BİRDEN ZİRVEDE YER ALDI. BRİTANYALI PİLOT LEWİS HAMİLTON İLK SIRAYI KAZANIRKEN, VALTTERİ BOTTAS İSE DAMALI BAYRAĞIN ALTINDAN 2. SIRADA GEÇTİ. İLK TURDA YAŞANAN KAZA İSE YARIŞIN BİR SÜRE YAVAŞLAMASINA NEDEN OLDU.

Olaylı yarışta Mercedes-AMG ilk ikide yer aldı

2020 Formula 1 sezonunun dokuzuncu yarışında Mercedes-AMG Petronas iki pilotuyla birden zirvede yer aldı. Britanyalı pilot Lewis Hamilton ilk sırayı kazanırken, Valtteri Bottas ise damalı bayrağın altından 2. sırada geçti. İlk turda yaşanan kaza ise yarışın bir süre yavaşlamasına neden oldu.

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın dokuzuncu yarışında da Mercedes-AMG Petronas zirveyi bırakmadı. İtalya Tuscani Grand Prix’sinde pole pozisyonundan başlayan Valtteri Bottas ve hemen yanındaki Lewis Hamilton tüm yarışı domine etti. 59 turluk yarışı Lewis Hamilton lider olarak tamamlarken takım arkadaşı Valtteri Bottas ise damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

İtalya Tuscani Grand Prix’sine ilk turda yaşanan kaza sonrasında güvenlik aracı piste girdi. Gerekli önlemler sağlandıktan sonra pistten ayrılan güvenlik aracı liderliği yeniden Valtteri Bottas’a bıraktı ve yarış hareketli start ile ikinci defa hareketlendi. Tam bu sırada start düzlüğünde, arkadaki grupta yaşanan karmaşa sebebiyle dört pilot yarış dışı kaldı. Tüm bu kaos sebebiyle yarış yeniden durduruldu ve araçlar pite çağrıldı. Kırmızı bayrak ile durdurulan yarışın yeniden başlatılması için araçlar bir kez daha start çizgisinde sıralandılar. Bir kez daha yarışa ilk iki sırada başlayan Mercedes-AMG pilotları iyi bir start alarak liderliği kimseye kaptırmadılar. İlk viraja gelindiğindeyse Lewis Hamilton takım arkadaşı Valtteri Bottas’ı geride bırakarak liderliği ele geçirdi ve yarışın sonuna kadar pozisyonunu korudu.

Olaylı geçen İtalya Tuscani Grand Prix’si, Mercedes-AMG Petronas Takımı’nın ilk iki sırayı almasıyla sonlandı. Bu sonuçlara göre kariyerinin 90’ıncı zaferini kazanan Lewis Hamilton 190 puanla pilotlar sıralamasındaki liderliğini korurken, Valtteri Bottas da 135 puanla ikincilik basamağına yükseldi. Mercedes-AMG Petronas ise 325 puanla markalar sıralamasında liderlik koltuğunu korudu. Sezonun onuncu yarışı 25 Eylül’de Rusya’da yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0