İlhan Palut: “Kulüplerde öze dönüş olacak”

SÜPER LİG EKİPLERİNDEN GÖZTEPE’NİN TEKNİK DİREKTÖRÜ İLHAN PALUT, KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINININ ARDINDAN FUTBOL EKONOMİSİNDE YAŞANACAK DARALMADAN DOLAYI, KULÜPLERDE DE ÖZE DÖNÜŞÜN OLACAĞINI BİLDİRDİ.

İlhan Palut: “Kulüplerde öze dönüş olacak”

Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin Teknik Direktörü İlhan Palut, korona virüs (Covid-19) salgınının ardından futbol ekonomisinde yaşanacak daralmadan dolayı, kulüplerde de öze dönüşün olacağını bildirdi.

İzmir’in Süper Lig temsilcisi Göztepe’nin Teknik Direktörü İlhan Palut, gazetecilere telekonferans üzerinden yaptığı açıklamada, korona virüs sürecinin futbolun ekonomik boyutuna olası etkilerine değindi. Kulüplerin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gelirlerinin daralacağını kaydeden Palut, “Kulüpler yüksek ücretli transferler yaparken çok zorlanacak, belki gerçekleştiremeyecek. Türk futboluna baktığımızda, ekonomik yapı ya tam dengede ya da gerçekten eksiye giden bir durumdaydı. Sonuç da TFF’nin getirdiği harcama limitleri oldu. Futbol ekonomisinde korona virüsten dolayı daralma olacağını düşünürsek, öze dönüş kaçınılmaz. Uygun maliyetteki futbolcular tercih edilecek, mevcut oyuncularda da yeni düzenlemeler yapılacaktır” dedi.

Palut, bu süreçte teknik direktörlere düşen görevlerin de olacağını belirterek, “Teknik adamların ‘Mutlaka bu oyuncuyu istiyorum’, ‘Bu oyuncu olmazsa olmaz’ gibi söylemleri çok da gerçekçi olmayacak” diye konuştu.

Mevcut kadroyla en iyi takımı ortaya çıkarmak için daha çok efor harcayacaklarını vurgulayan Palut, şöyle konuştu: “Oyuncu gelişimleri öncelikli görevimiz olacak. Takımımızın gelişimi için daha çok kafa yoracağız. Bu sürece hem kendimiz hem de Göztepe adına hazırız. Gerçekte ne olacağını kestirmek çok zor ve net hatlar çizmek kolay değil. Bu ekonomik küçülme gerçekleştiğinde, kendimizi geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0