Göz-Göz şeytanın bacağını kırdı

Süper Lig'in 20. haftasında Göztepe, konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti. İzmir ekibinde hat-trick yapan Senegalli golcü Cherif Ndiaye karşılaşmaya damga vururken, Atınç Nukan ağları havalandıran diğer isim oldu.

Göz-Göz şeytanın bacağını kırdı

Süper Lig'in 20. haftasında Göztepe evinde Antalyaspor'u konuk etti.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan ve saat 16.00'da başlayan maçın ilk golünü Atınç 22. dakikada attı ve Göztepe'yi 1-0 öne geçirdi. İlk yarı da bu skorla sonlandı.

İkinci yarıda ise Ndiaye şov vardı. İlk olarak 51. dakikada penaltıdan farkı 2'ye çıkaran Ndiaye, 60. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı.

78. dakikada attığı golle hat-trick yapan Ndiaye, Göztepe'yi 4-0'lık skorla 3 puana taşıyan isim oldu. Öte yandan Göztepe'de Dino 67. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sezon ilk kez bir maçta 4 gol atan Göztepe, 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi ve puanını 18'e çıkardı.

Ligde üst üste 4. puan kaybını yaşayan FTA Antalyaspor ise haftayı 22 puanla kapattı.

Gelecek hafta oynanacak olan karşılaşmalarda Göztepe deplasmanda Yeni Malatyaspor'a konuk olurken, Antalyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Müsabakayı 8061 izleyici takip etti.

Göztepe, Süper Lig'de 27 maç sonra kalesini gole kapattı

Ligde en son geçen sezon Çaykur Rizespor'u 2-0 yendiği 33. hafta mücadelesinde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligde 27 maç sonra kalesinde gol görmedi.

İzmir temsilcisi, Fraport TAV Antalyaspor maçına kadar 27 maçta 31 gol atarken 45 gol yemişti.

Cherif Ndiaye, Türkiye kariyerinde ilk kez hat-trick yapma başarısı gösterdi.

Bu sezon 4. galibiyetini alan Göztepe'de kaleci İrfan Can Eğribayat, sarı-kırmızılıların bu sezon kazandığı maçta ilk kez kalesini gole kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada sol kanattan yüklenen Göztepe’de Halil’in kale önüne pasında sonrasında yaşanan karambolde Ndiaye'nin dokunuşunda kaleci Boffin topun sahibi oldu.

22. dakikada sol taraftan Soner ile serbest vuruş kullanan Göztepe’de, kale önünde Atınç Nukan'ın kafa vuruşunda, top ağlarla buluştu. 1-0

31. dakikada sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında Doğukan Sinik’in ön direğe yaptığı ortada tereddütte kalan kaleci İrfan Can, topu iki hamlede güçlükle kontrol etti.

35. dakikada orta alandan atak yapan Göztepe’de Obinna’nın ara pasıyla kaleciyle karşıya kalan Kerim, topu ağlara gönderdi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırınca pozisyon gol değeri kazanmadı.

45. dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kullanan Antalyaspor’da, Hakan’ın yaptığı ortaya kale önünde kafa vuruşu yapan Fredy’nin pozisyonunda kaleci İrfan Can sol köşeye uzanarak kornere çeldi.

51. dakikada Antalyaspor ceza sahasında yaşanan pozisyonda Halil, Veysel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

52. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Ndiaye, sağ köşeden topu ağlarla buluşturdu. 2-0

60. dakikada orta alandan kontra atağa çıkan Göztepe'de, Baku'nun ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ndiaye, kalecinin sağından kaleye gönderdiği topu filelerle buluşturdu. 3-0

68. dakikada orta alanda gerçekleşen mücadelede Doğukan Sinik'i düşüren Arslanagic, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

78. dakikada kendi yarı sahasında topu kapan Göztepe'de, Soner Aydoğdu'dan orta alanda pası alan Ndiaye, yaklaşık 40 metre top sürdükten sonra ceza sahasına girdi. Sol çaprazdan rakibine rağmen sert şut gönderen Ndiaye, topu filelerle buluşturdu. 4-0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Hüseyin Göçek, Abdullah Bora Özkara, Yusuf Bozdoğan

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Atınç Nukan, Wilker, Kerim Alıcı (Dk. 88 Kahraman Demirtaş), Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 80 Lourency), Arslanagic, Halil Akbunar (Dk. 71 Yalçın Kayan), Baku (Dk. 71 Atakan Çankaya), Cherif Ndiaye (Dk. 80 Ege Özkayımoğlu)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı (Dk. 76 Milosevic), Hakan Özmert (Dk. 63 Wright), Kudriashov, Mukairu (Dk. 46 Poli), Bünyamin Balcı, Fredy, Güray Vural, Amilton (Dk. 70 Ghacha), Doğukan Sinik, Crivelli (Dk. 46 Naldo)

Goller: Dk. 22 Atınç Nukan, Dk. 51 (Penaltıdan), 60 ve 78 Cherif Ndiaye (Göztepe)

Kırmızı kart: Dk. 67 Arslanagic (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 29 Wilker, Dk. 44 Cherif Ndiaye (Göztepe), Dk. 48 Veysel Sarı (Fraport TAV Antalyaspor)

Nestor El Maestro: “Bu sonuç bizim yolumuza devam etmemiz için güven verecek”

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Bu sonuç bizim yolumuza devam etmemiz için güven verecek” dedi. Maestro, ellerinde bulunan kadronun ligde kalmak için yeterli olduğunu ifade ederek, transfer sezonu boyunca yeni gelişmeler yaşanabileceğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro açıklamalarda bulundu. Maestro, “Bizim için büyük ve önemli bir galibiyetti. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bugünkü performansımızı gösterdiğimiz birçok maç oynadık. Bugün en iyi performans diyemesem de en iyi sonucu aldık. Bu sonuç bizim yolumuza devam etmemiz için güven verecek. Antalyaspor bugün üçlü ve dörtlü defans oynadı, biz bunlara karşılık verebildik. Merkezde oyunun kontrolünü elimize aldık. Özellikle dönen toplarda üstündük. Galibiyetin anahtarı da buydu bence“ dedi.

“Elimizde bulunan kadromuz, ligde kalmak için yeterli”

Devre arasının çok kısa olduğunu ve 3 gün dinlendikten sonra 8 gün boyunca detaylı bir şekilde çalışmalar yaptıklarını aktaran Maestro, “Bu güzel galibiyette de bu hazırlıkların payının olduğuna inanıyorum. Şu an elimizde bulunan kadromuz, ligde kalmak için yeterli. Sadece iyi bir şekilde çalışmak ve odaklanmak gerekiyor. Yeni oyuncular gelirse de bizi mutlu eder. Takımımızın gücünü artırır ve performansımız açısında bize iyi katkı verir. Şu an için aramıza katılan oyuncular için baştan başkanımız olmak üzere transfer komitemize teşekkür ediyorum. Transfer sezonu süresince yeni gelişmeler olabilir. Aramızdan ayrılanlar ve katılanlar olabilir, bunlar da hiçbirimize sürpriz olmaz” diye konuştu.

Alfons Groenendijk: "Takımımız bugün iyi sinyaller vermedi"

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, yorucu bir hafta geçirdiklerini belirterek, "Takımımız bugün iyi sinyaller vermedi" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, "Göztepe’yi tebrik ediyorum. Bugün sahada daha iyi olan onlardı. Maalesef biz bu duruşu bugün sergileyemedik. Katar’dan geldik, yorucu bir haftaydı. Her şeye rağmen mücadele etmeyi engelleyen bir şey değildi. Golleri çok basit yedik. Kolay penaltı kararı verildi. Ne olursa olsun bunlara cevap veren bir takım olmamız gerekiyordu. Yaptığımız değişikliklerden istediğimiz etkiyi alamadık. Önümüzde 18 maç daha var. Takımımız bugün iyi sinyaller vermedi. Daha iyi bir görüntü bir veren Antalyaspor sunmak istiyoruz. Umarız Fenerbahçe maçıyla bunu gerçekleştiririz" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0