CHP İzmir ve Balkan göçmenlerinden ortak mesaj: Atatürk kırmızı çizgimizdir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, Dernek Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy ve Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

CHP İzmir ve Balkan göçmenlerinden ortak mesaj: Atatürk kırmızı çizgimizdir

Ziyaretin amacının, kurumsal düzeyde ilişkileri güçlendirmek ve İzmir’de yapılması planlanan Göçmen Buluşması hakkında bilgi vermek olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Yücel’e, ziyaret sırasında Göçmen Derneklerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman ve İzmir 1.Bölge İlçeleri Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice eşlik etti.

NURSOY: SADECE BİR STK DEĞİL BİR DAVA DERNEĞİYİZ

Ziyarette konuşan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

CHP İzmir’in Sayın il başkanı ve başkan yardımcılarının ziyaretinden çok memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Daha önce de bizler CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etmiştik. Bu ziyaretlerin artarak sürmesini diliyorum. Derneğimiz 1985 yılında kuruldu. Derneğimize bağlı 5 şubemiz ve 20 bine yakın üyemiz bulunmakta. Bal-Göç Derneği diğer derneklerden ayrılan bir dernektir. Biz sadece bir STK değiliz, bir dava derneğiyiz. Bulgaristan’dan göç etmiş veya halen Bulgaristan’da bulunan vatandaşlarımız arasındaki bağı kurmak, orada yaşayan vatandaşlarımızın anayasal haklarını kullanmalarını sağlamak için çalışmalar yapmaktayız. Göçmen vatandaşlarımızın haklı davalarının takipçisi ve destekçiyiz. Bizim derneğimizin her siyasi görüşten üyesi vardır. Biz kendimizi partiler üstü bir dernek olarak görüyoruz. Tüm göçmen vatandaşlarımızın olduğu gibi, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk kırmızıçizgimizdir. Bu bağlamda ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha dil getirerek, tekrar hoş geldiniz diyorum.

YÜCEL: ATATÜRK HEPİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLMALI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de ziyarette yaptığı açıklamaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sözünü hatırlatarak başlarken, İzmir’de yapılması planlanan Göçmen Buluşması ile ilgilide bilgi verdi. Yücel konuşmasında şunları dile getirdi:

Balkan Göçmenleri derneğinde bulunmaktan, Sayın Genel Başkanın ve yönetiminin sıcak karşılamasından büyük memnuniyet duyduk. Göçmen vatandaşlarımız bizler için her zaman ayrı ve özel bir yerde olmuştur. Tam da burada, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmen vatandaşlarımızla ilgili söylediği bir sözü paylaşmak isterim. Genel Başkanımız “Göçmen vatandaşlarımız Vatana, Millete, Devlete ve Atatürk’e her zaman bağlı kalmışlardır. Ve kendileri için de hiçbir talepte bulunmazlar” demişti.  Bugün ziyaretimizde de bunu görüyoruz. Derneğinizin Türkiye ve Bulgaristan’da bulunan göçmenlerimiz için yaptığı çalışmalar çok kıymetli. Bizler de Genel Merkezimizin öncülüğünde, göçmen derneklerimizle zaten iyi olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve kurumsallaştırmak için çalışıyoruz. Genel Merkezimiz bünyesinde kurulan Balkan Masası’nın, İzmir’de, tarihi ilerleyen günlerde belirlenecek bir göçmen buluşması düzenlemesi planlanıyor. Bu ziyaretimizle bu buluşmanın hem bilgisini veriyor hem de şimdiden sizleri davet ediyoruz.  Balkan Göçmenleri Derneğimizin de bu buluşmaya önemli katkılar koyacağına hiç şüphemiz yok. Her buluşmamızda vurgusunu yaptığınız Atatürk ve vatan sevgisi bizler için çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm siyasi partiler için, kırmızı çizgi olması gerektiğini ve siyaset üstü ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ziyaretlerimizin karşılıklı olarak aratacağından eminim. Bundan sonra da, CHP olarak her platformda tüm göçmen vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmaya devam edeceğiz.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0