UÇAKTA KORONAVİRÜS BULUŞMA İHTİMALİ 27 MİLYONDA 1

1.2 milyar yolcu üzerinden yapılan araştırmadan ilginç sonuç çıktı.

UÇAKTA KORONAVİRÜS BULUŞMA İHTİMALİ 27 MİLYONDA 1

Uçak yolculuğunda koronavirüsün bulaşma olasılığı ile ilgili tartışmalar devam ederken salgın sırasında gerçekleşen 1.2 milyar yolcu üzerinden yapılan araştırmadan ilginç sonuç çıktı.

Kısa adı IATA olan Sivil Hava Taşımacıları Derneği verileri baz alınarak yapılan araştırmaya göre 1,2 milyar uçak yolcusu arasından yalnız 44 korona vakası çıktı.

Buna göre uçak yolculuğunda korona bulaşma riski 27 milyonda 1

IATA Tıbbi Danışmanı Dr. David Powell, “Vakaların yüzde 90'ı bildirilmemiş olsa bile, bu her 2,7 milyon yolcu için bir vaka olduğunu bunun da uçak yolculuğunun covid 19 bulaşma riski açısından son derece güven verici olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada uçak üreticisi Airbus, Boeing ve Embraer firmaların her birinin metodolojileri farklı olsa da uçak hava akımı sistemlerinin, virüslerin yayılmasını sınırlayarak kabindeki parçacıkların hareketini kontrol ettiğini, simülasyonlardan elde edilen verilerin de benzer sonuçlar verdiği belirtiliyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren IATA'nın Genel Müdürü ve CEO'su Alexandre de Juniac, “Hiçbir şeyin tamamen risksiz olduğunun söylenemeyeceğini belirterek, “Covid-19 çağında güvenli bir şekilde yaşamamızı ve seyahat etmemizi sağlayacak tek bir sihirli önlem yok. Ancak uygulamaya konulan önlemlerin bileşimi, Covid-19'un uçma özgürlüklerini yenmediği konusunda dünyanın dört bir yanındaki gezginlere güven veriyor” dedi .

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0