Korkunun Kaynağı Nedir?

Beyinde Korkuyu Üreten Merkez Amigdala

Korkunun Kaynağı Nedir?

Korku, herkesin hissettiği bir duygu. Korku duygusunun boyutları herkeste farklı olabilir. Bazen kaygı şeklinde ortaya çıkar bazense şiddetlenerek fobiye dönüşür. İnsanlar olarak hepimizin farklı korkuları var. Kimileri karanlıktan korkarken, kimileri uzun sözcüklerden korkuyor. Peki korku duygusunun neden ve nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü? Aslında, beyinde korkularımızı oluştuğu bir kısım bulunuyor; amigdala. Amigdala nedir, işlevi nedir?

Beyinde farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerin her birinin ise bir işlevi var. Örneğin talamus, koku dışındaki tüm duyularımızın değerlendirildiği yer

Amigdala ise beyinde duyuları çözümleyip önceki deneyimlerle ilişkilendiren kısım. Aslında amigdala beyinde korkunun oluştuğu kısım. Korkunun doğasını anlamak için günümüzde çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Ancak amigdala yalnızca korkuyu kontrol eden bölge değil. Amigdala aslında, beynin temporal lobunda bulunan bir çift küçük çekirdek kümesinden biri. Karar verme, saldırganlık, kaygı gibi duygusal tepkilerin işlenmesinde birincil rol oynuyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0