“KIZILAY İZMİR SENİNLE “

“5 BİN ÖĞRENCİYE, 5 BİN TABLET”

“KIZILAY İZMİR SENİNLE “

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle başlayan uzaktan eğitim döneminde,   Türk Kızılayı İzmir Şubesi,  “Kızılay İzmir Seninle”  #kızılayizmirseninle projesiyle dezavantajlı olan, tableti, eğitim paketi olmayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlıyor.

Türk Kızılayı tarafından başlatılan “Kızılay İzmir Seninle projesinin  temel amacı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programına  destek vermek. Pandemi sürecince verilecek olan uzaktan eğitim programından yararlanamayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmayı ve tablet yardımında bulunmayı amaçlayan “Kızılay İzmir Seninle “ projesi, “5 Bin Öğrenciye,  5 Bin Tablet” sloganıyla Türkiye’ye örnek olmayı amaçlıyor.

Türk Kızılayı ve paydaşlarının ortak hazırladığı bu proje ;  yüz yüze eğitimde  9-10-11.Sınıflara özel bir bilgisayar programı üzerinden İngilizce eğitim vererek  “Bir proje ve tek  ders” ile üstün başarı sağlamayı hedefliyor. 

Uluslararası önem taşıyan ve dünyanın ortak dili olan İngilizce eğitim çocukların gelişimi ve eğitimi için oldukça önemli. Pandemi döneminden önce de İngilizce eğitimin yeterli değildi. Çocuklar  İngilizce ‘ye karşı oldukça ön yargılı ve pek çocuk “Yapamayacağım” düşüncesiyle öğrenmekten kaçıyor. Türk Kızılayı, “ Kızılay İzmir Seninle” projesiyle  çocukları korkularından ve önyargılarından arındırarak “Dünya insanı “ olma yolunda büyük bir adam atmayı amaçlıyor. İngilizce eğitimin gelecek nesilleri yetiştirmede elzem olduğunu belirterek, çocuklara  “ Bir lisan bir insan” mesajını vermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında verilecek İngilizce eğitim,  Online ve Offline olarak iki şekilde uygulanacak. Program üzerinde verilecek eğitimin yanı sıra ihtiyaç sahibi çocuklara İngilizce kitaplar ve araç gereçler verilecek. Online İngilizce eğitim programı ihtiyaç sahibi öğrencilerin seviyelerine göre farklı kurlarda olacak. İngilizce eğitimi sırasından  kolaylaştırışmış ve takibi kolay olan soru- cevap şeklinde uygulanacak eğitimde temel amaç keyif alırken, öğrenmek. Eğitim süreci sırasında çocuklara belirli takip  süreçleri uygulanarak, görevli öğretmenlerle durumlar değerlendirilecek.

Her koldan yapılaması planlan eğitim, Uluslararası düzeyde kitaplarla ve programla çocuklara eğitim verirken, eğlendirmenin önemini vurguluyor.

5 BİN ÖĞRENCİYE 5 BİN TABLET

Türk Kızılayı;  Milli Eğitim Müdürlüğü,  Kaymakamlık ve Vefa Sosyal Destek gruplarıyla ortak olarak belirledikleri ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşarak İzmir genelinde “5 Bin Öğrenciye , 5 Bin Tablet” yardımında bulunacak.

Türk Kızılay İzmir Şubesi  “Kızılay İzmir Seninle” projesi kapsamından  kendi kaynaklarından herhangi bir para harcamayarak,  proje oluşturulduktan sonra kamuoyuna sesleneceği bir yardım kampanyası çağrısına çıkacak.  Proje kapsamında yardım sever İş adamlarına, kurumsal firmalara ve gönüllülere seslenilerek, gelecek nesiller için yardım talep edilecek.

Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, projenin yoğun çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını belirterek, “Kızılay 152 yıldır gerek yurt içi gerek yurt dışı insanlığın hizmetinde olan büyük bir çınar. Bu çınarın altında olmaktan ve serinliğiyle insanların ihtiyaçlarını gidermekten şeref duyuyoruz” dedi.

“Kızılay 152 yıldır, arka sıradakilerle birlikte”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0