EVDE BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN HASTALARIN ŞİKAYETLERİ NELERDİR?

Evde hasta bakımında hasta şikayetleri

EVDE BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN HASTALARIN ŞİKAYETLERİ NELERDİR?

Evde hasta bakımıyla ilgili merak edilenler için Sesan Ltd. açıklama yaptı;

Evde bakılan hastaların ve ailelerinin farklı ihtiyaçları olur. Bu ihtiyaçlardan en önemlileri, hasta bakımıyla ilgili doğru bilgilere ulaşabilmek ve devletin sağladığı sosyal imkanlardan faydalanabilmektir. Hasta bakımıyla ilgili doğru bilgilere ulaşabilmek için öncelikle doğru bilgi kaynaklarına ulaşmak gerekir. Devletin sağladığı sosyal imkanlardan faydalanabilmek için de sağlık kurumlarının değişen mevzuatları yakından takip edilmelidir. Doğru bilgiyi içeren doğru kaynaklara ulaşmak günümüzde biraz “şans işi” haline dönüşmüştür. Sürekli değişen mevzuatları takip edebilmek ve uyum sağlayabilmek de hem hizmet verenler hem de hizmet alanlar için sorun oluşturmaktadır. Ülkemizdeki sağlık sisteminde yapılmaya çalışılan iyileştirmeler güzel ve umut vericidir, ancak yetersiz kalmaktadır. Peki neden yetersizdir? Aslında bunun cevabını çok zorlanmadan verebileceğimizi düşünüyorum. Belki de ihtiyaçlarımızı ve şikayetlerimizi toplu bir şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara iletemiyoruzdur. Mevcut koşulları göz önünde bulundurarak, yaşadığınız sorunları ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı rica ederiz. Mesajlarınızı bu sayfaya ekleyerek hepsini tek noktada toplayabilir ve böylece yetkililerin dikkatini çekmesini sağlayabiliriz. Önceden gelen mesajları da bu sayfada inceleyebilirsiniz.

Birçok platformda isteklerimizi ve sorunlarımızı birbirimizle paylaşıyoruz. Bazı sorunlar gerek ailenin kendi yöntemleriyle gerekse devlet kurumlarının imkanlarıyla çözülebiliyor. Böylece ihtiyaçların bir kısmının karşılanması mümkün olabiliyor ancak bilgi eksikliğinden dolayı nereye nasıl başvuracağımızı bilmiyorsak çözümleri bulabilmek için çok çırpınıyoruz. Tam bu noktada bizimle benzer sorunları yaşayan insanlardan fikir almak ve tecrübelerini öğrenmek faydalı oluyor. Hem yalnız olmadığımızı hissediyoruz hem de çözüme daha hızlı ulaşabiliyoruz.

Bir yandan hastamızın sağlık sorunlarıyla ilgilenirken bir yandan da Whatsapp, Facebook, Twitter ve Change.org gibi internetteki birçok sosyal medya platformundan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ayrıca ilgili devlet kurumlarına bireysel olarak dilekçelerle de başvuru yapıyoruz (çoğu zaman bunu bile yapmıyoruz). Bu çabalarımız parçalar halinde olunca istediğimiz etkiyi oluşturamıyoruz. İhtiyaçlarımızı tam anlamıyla karşımızdakilere anlatamıyoruz ve çözüm bulamıyoruz.

Hepimizin bildiği “Damdan düşen, damdan düşenin halini bilir.” diye bir atasözü var. Kısaca, evde hastasına bakan ailelerin sorunlarını yine aynı durumda olan aileler gerçekten anlayabilir. Belki de, şikayette bulunduğumuz konular bunları çözüme kavuşturabilecek kişiler tarafından tam anlamıyla bir sorun olarak algılanmıyor olabilir. Yaşadığımız problemin aslında bizim bilmediğimiz bir çözümü de olabilir. İhtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı sade ve anlaşılır bir şekilde listeleyebilir ve bunları tek bir noktadan ilgili kişilere ulaştırabilirsek, çözümlerin hızla hayata geçirileceğini düşünüyorum.

İsteklerimizi, ihtiyaçlarımızı, şikayetlerimizi ve sorunlarımızı tek bir noktada paylaşıp tartışırsak lazım olan bilgilere daha rahat ulaşabiliriz. Ayrıca yapacağımız başvurular için referans gösterebileceğimiz bir yer olur. Bu sayede oluşturacağımız farkındalık daha anlamlı ve etkili olacaktır.

Sorular için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz.
E-posta (e-mail): celil@sesanltd.com.tr
Telefon numarası (phone number): +90 232 483 50 51
Whatsapp: +90 554 584 59 90

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 08:48

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0