DİYETİNİZE MADEN SUYUNU MUTLAKA EKLEYİN

Tansiyon hastaları dışındaki bireyler için mineral suyu olmazsa olmaz

DİYETİNİZE MADEN SUYUNU MUTLAKA EKLEYİN

Tek bir şişede toplanan mineral kaynağı maden suyu sağlığa oldukça faydalı. Önemli bir faydası ise diyet yapanlar için mevcut. Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın diyet yaparken mutlaka maden suyu tüketin diyor. Maden suyunun diyet yaparken neden önemli olduğunu ise şöyle açıklıyor:

‘’Sağlıklı yaşam ve özellikle zayıflama diyeti söz konusu olduğunda tüketilmesi gereken besinlerin neler olması gerektiği en merak edilen soruların başında geliyor. Bunlardan biri ise maden suyunu mu yoksa sodayı mı tercih etmeliyiz? Mineraller açısından oldukça zengin doğal bir yeraltı suyu olarak tanımlanan maden suyu ile sodanın faydaları ve etkileri sık sık karıştırılıyor. İkisi arasındaki farkı anlatmak gerekirse, maden suyu yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan kalsiyum, demir, magnezyum, klorür, bikarbonat, sülfat, sodyum gibi mineraller içeren yeraltı suyudur. Soda ise sadece normal içme suyuna sodyum bikarbonat veya karbondioksit eklenmesi ile elde edilir. Bu açıdan, soda mineral içeriği oldukça düşük olan yapay bir içecektir demek doğru olur. Karbondioksit içeriğinden ötürü soda sindirimi belirli bir ölçüde olumlu etkilese de bu konuda da maden suyu kesinlikle daha etkili oluyor’’ dedi.

Sodyum diyetine uygun olan maden sularını tercih edin

Madensuyu içerisinde sodyum oranının fazla olması halinde kalp rahatsızlığı olan kişiler fazla kullanımda rahatsız olabilirler. “Sodyum diyetine uygundur” yazan mineralli sulardan rahatlıkla içilebileceğinden bahseden Yasin Günaydın sözlerini şöyle devam etti:’’ Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan biri olarak dünyada soğuk yüzeye çıkan ender maden suyu kaynağına sahibiz. Bilindiği üzere kaynağından çıkan maden suyunun soğuk olarak çıkması çok önemli. Sonradan soğutulan maden suları ilave bir işlem gördüğü için bakteri üretme riski barındırır. Freşa tarafından üretilen direk şişelenen İnişdibi Doğal Maden Suyu sıfır bakterili ve nitrit bulundurmayan Ca-HCO3 tipi maden suyudur. Litresindeki Sodyum miktarı 20 mg’ dan az olduğu için sodyum diyeti yapanlar rahatlıkla tüketebilir’’ dedi.

Günde 4-5 şişe maden suyu tüketebilirsiniz

Diyette yeterince magnezyum almak, kabızlığı önlemeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur diyen Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın sözlerini şöyle tamamladı: ’’Magnezyum, bağırsak kaslarını gevşeterek düzenli bağırsak hareketlerini destekler. Türkiye'de mineralli sular maden suyu olarak geleneksel adıyla bilinmekte ve özellikle mide, bağırsak ve kardiyovasküler hastalıklarda iyileştirici olarak faydalanılmaktadır. Aynı zamanda kalorisi olmadığı için diyet programlarında rahatlıkla kullanılabilir. Diyet yaparken günde 4-5 şişe maden suyu tüketebilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2021, 09:22

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0