Sıtkı Şükürer'e bir tepki de CHP'li Sındır'dan: Haddinizi bilin

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’e mübadeleyle gelen göçmenler için “Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar” diyen İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer’e sert çıktı.

Sıtkı Şükürer'e bir tepki de CHP'li Sındır'dan: Haddinizi bilin

Sındır, “Haddinizi bilin Sn.Şükürer! Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer’e İzmir’de yaşayan muhacirlerle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle arka arkaya tepki sesleri yükseliyor.

Son olarak CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, sosyal medya üzerinden Şükürer’e sert eleştirilerde bulundu.

Sındır, “Haddinizi bilin Sn.Şükürer! Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu kente nereden, hangi nedenle ve nasıl gelirse gelsin bütün hemşerilerimiz tertemiz geçmişleri ve kimlikleriyle onurumuzdur!” dedi.

Sındır ayrıca, “İzmir kenti, dünüyle, bugünüyle ve geleceğiyle, Balkanlar’dan ve Anadolu’nun her yöresinden çoğunlukla acı ve gözyaşı ile çoğunlukla zorunluluktan veya çağdaş bir yaşam için geldikleri bu kentin asli unsurlarıdır. Ve çağdaş demokratik İzmir kent kültürünün mayası ve hamurudurlar!” diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer bir gazeteye vermiş olduğu röportajda İzmir'de yaşayan göçmenlerle ilgili "En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı. Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar" açıklamasını yapmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0