MHP'li Osmanağaoğlu'ndan 'asgari ücret' çıkışı: Emeğin hakkı korunmalıdır

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Asgari ücretlinin enflasyon karşısında ezilmemesini sağlayacak, emekçinin emeğini koruyacak çok ciddi bir çalışma sürdürdüğünüzü biliyoruz. Bu sürecin vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde nihayete ereceğine de yürekten inanıyorum" dedi.

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan 'asgari ücret' çıkışı: Emeğin hakkı korunmalıdır

TBMM’de devam eden 2022 Bütçe Görüşmeleri yoğun mesai eşliğinde sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Bütçesinin görüşüldüğü Cuma günü Bakan Vedat Bilgin’in de katıldığı toplantıda konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; salgın döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen teşvik ve desteklerin çalışanın ve işverenin yükünü hafiflettiğine dikkat çekti. 

Konuşmasında sayıları 45 binin üzerinde olan iş sağlığı ve güvenliği personellerine de teşekkür eden Osmanağaoğlu; “Salgın döneminde sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarını, çabalarını, ödedikleri bedelleri daha da anlamlı kılan ve destekleyen bir kesime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bakanlığınız çatısı altında görev yapan ve salgının daha da yayılarak, telafisi imkânsız zararlara sebebiyet vermesinin önüne geçilmesinde büyük pay sahibi olan, sayıları 45 binin üzerinde olan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı. 

 “Geri ödemedeki tıbbi cihazların ve ilaçların sayısının artmasının vatandaşlarımız için çok önemli olduğu muhakkaktır.” diyen Tamer Osmanağaoğlu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın geri ödemeli ilaçlar ve tıbbi cihazlar konusunda çalışmalar yaptığını, özellikle yurt dışından temin edilen ilaç listesindeki ilaçlardan SGK tarafından temin edilenlerinin sayısının arttırılması yönünde çaba sarf ettiğini bilmekteyiz. Bu konuda gerçekleştirdiğiniz çalışmaları desteklediğimizi de ayrıca ifade etmek isterim.” İfadelerini kullandı. 

Osmanağaoğlu konuşmasında şunları söyledi:  

“Asgari Ücretlinin enflasyon karşısında ezilmemesini sağlayacak,  emekçinin emeğini koruyacak çok ciddi bir çalışma sürdürdüğünüzü biliyoruz. Bu sürecin vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde nihayete ereceğine de yürekten inanıyorum. 

Sorumluluk alanınız, yükümlülükleriniz hem maddi hem de manevi birçok zorluk ile mücadele etmenizi gerektirmektedir. Bunun farkındayız. Yusuf Has Hacip Kutatgu Bilig’de derki; “Ona, hizmetine göre, bol ihsanda bulunmalı; çıplak ise, giydirmeli; aç ise doyurmalıdır.” Sorumluluklarınızın farkında olduğunuzu biliyoruz. Emeğin hakkını koruyacağınıza, ülkülerinize; Türk tarihinin görkemli sayfalarından aldığınız feyz ve Türk milletinin sarsılmaz ilkelerine bağlı kalarak ilerleyeceğinize yürekten inanıyorum.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0