Davutoğlu ve ekibinin ardından Ömer Ünal da AKP'den istifa etti

Ahmet Davutoğlu ve ekibinin düzenledikleri basın toplantısı ile istifalarını açıklamasının ardından, AKP eski milletvekilleri Feramuz Üstün ve İbrahim Turan da partilerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.Son olarak eski AKP Konya milletvekili Ömer Ünal da partisinden istifa etti.

Davutoğlu ve ekibinin ardından Ömer Ünal da AKP'den istifa etti

AKP'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu'nun istifa kararı almasının ardından siyaset gündemi hareketlendi. İhracı istenen eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, eski Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ve İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci ile birlikte iktidar partisinden istifa ettiklerini duyurmalarının ardından, AKP'de yeni istifa haberleri gelmeye başladı. Ahmet Davutoğlu'nun ardından AKP'li birçok isim istifa kararı aldı.

AKP Gümüşhane eski Milletvekili Feramuz Üstün ve AKP eski İzmir Milletvekili İbrahim Turhan partisinden istifa ettiğini duyurdu. Üstün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum Ak Parti’den Başbakanımız Sayın Prof Ahmet Davutoğlu ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim" dedi.

Üstün, Ahmet Davutoğlu'nun ihraç talebiyle MDK'ya sevk edilmesinin ardından, "2016’dan beri daha da yakın dostluğum olan başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun, iyi bir mümin, Beytülmala hassas dürüst bir devlet adamı olduğuna şehadet eder. İhracı istenen süreçteki fiil ve eylemlerine ortak olduğumun bütün kamuoyu tarafından bilinmesini saygıyla arz ederim" diyerek, konu ile ilgili tepkisini göstermişti. AKP eski İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da, Ahmet Davutoğlu'nun basın toplantısının ardından istifa ettiğini duyurdu.
Twitter hesabından açıklama yapan Turhan, "AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu. Bu sebeple 2015/2 dönemden beri İzmir Karşıyaka teşkilatı üyesi olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, AKP’de Şişli’nin kurucu teşkilat başkanı olarak görev yapmış olan Ahmet Müfit Cengiz de partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İşte Turhan’ın istifa mesajı:[Haber görseli]

Son olarak AKP Konya eski milletvekili Ömer Ünal da partisinden istifa etti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0