Azerbaycan "Türk Devletleri Ekonomik Forumu 2024"ün Ev Sahipliğini Yapacak

Azerbaycan, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde "Türk Devletleri Ekonomik Forumu 2024" adlı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Forum, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişimi Ajansı (KOBİA), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği Derneği (KOBSKA) ve Azerbaycan Franchise Derneği'nin (AFA) ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

Azerbaycan "Türk Devletleri Ekonomik Forumu 2024"ün Ev Sahipliğini Yapacak

Türk dili konuşulan ülkeler arasında ilk defa düzenlenecek olan etkinlik, bu ülkeler arasındaki mevcut pazar ve yatırım fırsatlarını incelemeyi, markaların uluslararası alana entegrasyonunu, şirketler arası ticari ilişkilerin geliştirilmesini, yabancı yatırımcıların ve şirketlerin ülkeye çekilmesini desteklemeyi ve Türk dili konuşulan ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Yatırımcılar, iş insanları, küresel şirket sahipleri, dernek liderleri, kamu kuruluşları, bankalar ve ağ gruplarının katılacağı forum, ilerleyen aşamalarda 7 farklı ülkede düzenlenecektir. Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs gibi ülkelerde planlanan etkinlik, Türk devletleri arasında önemli ekonomik ilişkilerin oluşmasına ve iş ortamının şekillenmesine katkıda bulunacaktır.

Forumda Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Japonya, Katar, Rusya ve Mısır gibi ülkelerden de yatırımcıların katılımı planlanmaktadır.

Forumda, "Türk dili konuşulan ülkeler arasında ekonomik işbirliği ve küresel ekonomiye etkisi", "İpek Yolu'nun Rotası: Çin'den mi Hindistan'dan mı Geçmeli?" Azerbaycan'ın Serbest Ekonomi Bölgesinin rolü", "Türk kadınının rolü: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi" ve "Türk dili konuşulan ülkelerde ekonomik işbirliği: Markalaşma ve Franchise" başlıklı paneller düzenlenecektir. Her panelde, çeşitli devlet kurumlarının

üst düzey temsilcileri, yatırımcılar ve yabancı ülkelerden gelen konuşmacılar yer alacaktır.

Not edilmelidir ki, etkinliğe ortalama 1000'den fazla ziyaretçinin katılması beklenmektedir.

Kayıt olmak için siteye giriş yapmalısınız: https://tcef.az/

Etkinliğin düzenleneceği tarih: 2-3 Mayıs Yer: Bakü Marriott Boulevard Hotel.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0