MELİH BULU: “ASLA İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. Bulu, açıklamasında “Boğaziçi’nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve kayyum rektör protestolarının hedefinde olan Prof. Dr. Melih Bulu, Teknofest tanıtım toplantısına katıldı.

Açıklama yapan Bulu, istifa etmeyi düşünmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum. Boğaziçi’nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi’ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, 4 sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi’ni de ilk 100’e sokmak için elimden geleni yapacağım”

“BOĞAZİÇİ’NDE İNSANLARIN KENDİNİ İFADE ETME HAKKI VARDIR”

“Boğaziçi’nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakkı vardır” diyen Bulu, öğrencilerin geçtiğimiz gün rektörlük binasını ablukaya aldıklarını iddia etti. Bulu, sözlerine şöyle devam etti:

“Boğaziçi öğrencilerinin ve hocalarının her türlü görüşü çok önemli. Boğaziçi’nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendini ifade etme hakkı vardır. Bununla birlikte başkalarının haklarını suiistimal eden onları zorlayan noktaya geldiğinde tabii ben de bunları engellemeye çalışıyorum. Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım, bu ülkemiz için de çok kıymetli Boğaziçi için de çok kıymetli. Şimdi Boğaziçi’nde maalesef bazı gruplar protesto kültürünü biraz aşırıya götürüyor. Mesela evvelsi gün olan olaylarda rektörlük binasının üç kapısı ablukaya alınarak içeride çalışanların saat 9’a kadar dışarı çıkması engellendi. Öğrenciler, başkalarının özgürlüklerini engelleyici konuma girdiler. Uyarılmalarına rağmen bu abluka kalkmadığı için bununla ilgili tedbir alındı. Bütün olay bundan ibarettir.”

YORUM EKLE
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0