ŞEGEM’li olabilmek için ter döktüler

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (şegem) 8. Sınıf Öğrencileri İçin Düzenlenen Ve Eylül Ayında Başlayacak Lgs Hazırlık Kursu İçin, Seviye Belirleme Sınavı Yapıldı.

ŞEGEM’li olabilmek için ter döktüler

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (ŞEGEM) 8. sınıf öğrencileri için eylül ayında başlayacak olan LGS Hazırlık Kursunun seviye tespit sınavı gerçekleştirildi. 139 öğrencinin başvurduğu sınavda 7. sınıf konularını içeren 90 soru soruldu.

Şehzadeler Belediyesi’nin eğitime destek kapsamında hayata geçirdiği kurslardan bir yenisinin daha hazırlıkları başladı. Belediyenin, 8. sınıf öğrencileri için düzenlediği LGS Hazırlık Kursu için, Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Seviye Belirleme Sınavı yapıldı. 139 öğrencinin katıldığı sınavda öğrencilere 7. sınıf konularını kapsayan 90 soru soruldu. Öğrenciler bu sorulara 135 dakika içinde cevap verebilmek için ter dökerken, velileri de onları heyecan içinde gençlik merkezi önünde bekledi. Eylül ayında başlayacak kurs, mayıs ayında son bulacak. Seviye Belirleme Sınavında başarılı olup kursa kayıt yaptırma hakkı elde edecek öğrenciler, kurs süresince iki grup halinde fen bilimleri, matematik, Türkçe, İngilizce, din kültürü ve sosyal bilgiler dersleri görecek. Eğitimlerini iyi bir lisede sürdürmek isteyen öğrenciler, kurs sonunda Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0