Türkiye-Litvanya maçında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ pankartına yasak

A Milli Takım'ın Litvanya ile İzmir'de oynayacağı karşılaşma için Göztepeli taraftarların hazırladığı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yazılı pankartın stada alınmadığı iddia edildi. Milli maç öncesi uygulanan bu yasak sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye-Litvanya maçında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ pankartına yasak

UEFA Uluslar Ligi C Ligi’nde mücadele eden A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya ile oynayacağı maç öncesi pankart krizi yaşandı. Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak mücadele öncesinde Göztepeli taraftarların hazırladığı bazı pankartların stada alınmadığı iddia edildi.

İzmir’de oynanacak mücadele öncesi Ay-yıldızlılar'a destek vermek için stada gelen taraftarların hazırladığı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” yazılı pankartın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edilmediği öne sürüldü.

TARAFTARDAN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

İzmir emniyetinin izin vermediği kırmızı-beyazlı bayrak sosyal medyanın gündemine oturdu. Gürsel Aksel Stadı’nda ilk kez oynanacak maç için hazırlanan pankartlar uygulanan yasak nedeniyle dışarıda kaldı. Yaşananların ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, TFF’nin bu kararına tepki gösterdi.

Göztepe taraftarının Gürsel Aksel Stadı’na sokmak istediği fakat izin verilmediği için dışarıda tuttuğu pankartlar arasında “Yalı” ve “Kenar Mahalle” yazılı pankartların da olduğu öğrenildi.

Öte yandan maçın 57. dakikasında başlayan "Ülkemde mülteci istemiyorum" tezahüratlarına tüm tribünler eşlik edince, maçı yayınlayan kanal TRT-1 tribünlerin sesini kısarak, spikerin sesini artırdı.

ÖZDAĞ: İZMİRLİ FUTBOLSEVERLERİ TEBRİK EDİYORUM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da konuya kayıtsız kalmayarak sosyal medyadan bir mesaj yayınladı.

Özdağ mesajında "İzmir'de Türkiye-Litvanya maçına bu pankartı "yasak" diye sokmadınız! Tüm stad "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ve "Ülkede Mülteci İstemiyoruz" sloganlarıyla inliyor! İzmirli futbolseverleri duyarlılığı için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0