1. uluslararası piyano festivali

İzmir de gerçekleştirilen 1. Uluslararası piyano festivalinin ardından ege ajansı ziyaret eden festival koordinatörü Piyano Öğretmeni Nilüfer Güzel yapılan etkinliklerle ilgili olarak çok çarpıcı bilgiler verdi.

1. uluslararası piyano festivali

İzmir de gerçekleştirilen 1. Uluslararası piyano festivalinin ardından ege ajansı ziyaret eden festival koordinatörü Piyano Öğretmeni Nilüfer Güzel yapılan etkinliklerle ilgili olarak çok çarpıcı bilgiler verdi.

Piyano Öğretmeni Nilüfer Güzel müziğin umuda dokunuşu etkinliğinde kendilerine yardımcı olan büyük destekler veren özellikle gönüllüler ordusuna çok teşekkür etti. Ege Kültür Platformu Derneğinin bünyesinde düzenlenen bu festivale büyük katkıları olan dernek yöneticilerine ve de Dernek Başkanı 68 kuşağının sembol ismi şair OKAN YÜKSEL e minnet duygularını iletti. Yine bu festivalde önemli görev alan ÖYKÜ ORAKÇI ve eski kadın kuruluşları başkanı TÜLİN ERASLAN’ ada ayrı bir parantez açarak teşekkür etti. Bu teşekkür konuşmalarını yaparken müsamereye çıkan çocuklar gibi heyecanlı idi. Ayrıca bu festivalde emeği geçenlerden unuttuklarım varsa beni hoş görsünler. Ben değil biz olarak hareket ediyoruz.

Bu festivalin ana sponsoru Karşıyaka Belediyesi, Türk Havayolları ve Kültür Bakanlığı idi. Bu kadar emek verilen özveri ile gece gündüz çalışılan bu projenin hayata geçmesine büyük önem veren bu arkadaşlarımızın hizmeti yeterince karşılık buldu dersek yanıltırız. Temsiliyet açısından İzmir Büyükşehir Belediyesi adına başkan veya görevlendirdiği bir yetkili ilçe belediye başkanlarımızın kendileri, Kültür Bakanlığımızı temsilen birileri özellikle STK’ ların tamamının o salonda olması ve destek vermeleri hoş olurdu. Bu kadar emeğe ve çalışmalara temsiliyet açısından maalesef zayıf kalındı. Gönül isterdi ki bu festivale İzmir Valimiz, İzmir’in diğer yetkilileri belediyeleri, STK’ larımız tam kadro ile katılsaydı daha iyi olurdu. Biz EGEAJANS olarak asistanımız MÜZEYYEN ERSOY kardeşimizle bu etkinliği izledik. O salon yarı yarıya değil tamamen dolmalı idi. Etkinliği yapan arkadaşların bu konuda herhangi bir eleştirimiz yoktur. Ancak halkımızın bu tip organizasyonlara daha çok katılımı olsa bu arkadaşlarımızı hem teşvik etmiş olur. Yeni yapacağı projelerine daha çok aşkla sarılmış olurlar. Bu proje için emeği geçen arkadaşların böyle bir çalışma içerisinde oldukları için kendilerini kutluyoruz.

GECEDEN SATIR BAŞLARI.

İzmir'in daha yeşil olması için Ege Kültür Platformu Derneği öncülüğünde yola çıkan, 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali birçok genç yeteneğe ev sahipliği yaptı. İki gün süren festivalde, Uluslararası yarışmalarda derece alan, geleceğin yıldızları sahne aldı.

Piyano Öğretmeni Nilüfer Güzel’in koordinatörlüğünde Adana Çukurova Devlet Konservatuvari Müdürü Doç.Ulviyye Güler ve İzmir Devlet Opera Balesi piyanisti Yelena Shelkalyova sanat danışmanlığında gerçekleşen festivalde Master Class çalışması da yapıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Prof. Gülnara Aziz ve genç piyanistlerin eğitimi ile büyük başarılara sahip olan Almanya'dan gelen Dr. Irina Mints piyanoya dair teknik ve yorum gücümüzü arttırmaya yönelik uygulamalar ve yönlendirici çalışmaları ile genç yeteneklere ışık tuttu.



Dünyaca ünlü konuk piyanistler Rüya Taner ve Iraz Yıldız’ın performansı ayakta alkışlandı. Festivalin genç yetenekleri Norveç’ten Samuel Sabbah; Almanya’dan Levonie Wiegel, Azerbaycan’dan Shirin Amiraslanova, Nariman Amiraslanova; İtalya’dan Davide Ranaldi; Türkiye’den Çınar Manaflı, Fikret Uçar, Mert Hakan Şeker, Nil Gökseli Elif Naz Karabulut, Batu Yıldırım, Arya Su Gülenç, Bilge Gürer, Ateş Güldoğan çaldıkları eserlerle izleyiciyle buluştu.

Gecenin sürprizleri ise Tekerlekli Sandalye Dans Gösterisi, Trio Orkestrası ve Çocuk Korosu oldu. Festival İlkay Kıyak ve Volkan Severcan’ın sunumları ve esprileriyle daha da renklendi.

Festival Koordinatörü Nilüfer Güzel, "Bir Türk kadını olarak, bu ülkenin gelişmesinde en önemli role sahip olan sanat alanında hiç durmadan, dinlenmeden çalışıyorum, enerjim ve nefesim yettiği kadar devam edeceğim. Festivale katkı koyan denizyıldızları sponsorlarımıza, aramızda olan genç yeteneklere, sanat danışmanlarımıza, çok değerli eğitmenlere, gece gündüz demeden yanımda olup fikirleriyle yoluma ışık tutan platformumuzun gönüllülerine ve festival boyunca bizi yalnız bırakmayan değerli izleyicilerimize teşekkür ederim. Şimdiden önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz festivalin hazırlıklarına başladık. Notalar umut olmaya devam edecek" dedi.

Festivalde elde edilen gelir Ege Orman Vakfı’na bağışlanarak İzmir'in daha yeşil olması sağlanacak. Ekilen her fidan festivale katılan sanatçıların adını taşıyacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 17:53

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0