Kocaeli Emniyeti kadına şiddeti önleme konusunda bilgilendirildi

Kocaeli Genelinde 22 Polis Merkezinde Görevli Amir Ve Amir Yardımcılarına Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Eğitim Verildi.

Kocaeli Emniyeti kadına şiddeti önleme konusunda bilgilendirildi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli genelinde 22 polis merkezinde görevli amir ve amir yardımcılarına kadına yönelik şiddeti önlemede farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında şiddete uğrayan kadınların korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konularında eğitim düzenlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ce Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından hazırlanan Eğitimdeyiz Projesi kapsamında verilen ve 4 gün süren eğitimlerde kadına karşı şiddetle mücadeleye ilişkin mevzuatta polisin rolü, kadına karşı uygulanan şiddet çeşitleri ve sebepleri anlatılarak bu gibi durumların önlenmesine karşı alınabilecek tedbirler anlatıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından verilen eğitimlerde ayrıca kadına yönelik şiddeti önleme adına geliştirilen Kadın Destek “KADES” uygulaması hakkında bilgiler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0