Başkan Gülsoy’dan 19 Mayıs Mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülsoy’dan 19 Mayıs Mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın tüm ulusa kutlu olmasını dileyen Gülsoy mesajında, “19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir” dedi.

19 Mayıs 1919’un, Samsun’dan başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin başlangıç günü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy; “100 sene önce bugün, karakteri bağımsızlık olan aziz milletimiz, bağımsızlığından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atmıştır. 19 Mayıs 1919’da işgal güçleri altındaki topraklarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş, yeni umutlar yeşermiştir” ifadelerine yer verdi.

Yeşeren umutları daim kılacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman bir adım ileriye götürecek olanların gençler olduğunu belirten Gülsoy, mesajını şöyle sürdürdü:

“Milli Mücadele’nin komutanı Büyük Önder Atatürk, ’Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, Türk Milletinin değerlerini kılavuz kılarak araştırmalı, okumalı, bilimin peşinden gitmeli, yeteneklerini geliştirmeli ve sürekli daha iyiyi hedefleyerek, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk`ün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin inşası yolunda başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 100. kutlu yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve saygı ile anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0