‘Yeşile Çevir’ Bornova’da başladı

Bornova’da ‘Herkes İçin Bisiklet’


Bornova Belediyesi iklim dostu ulaşım alternatiflerinin ve yenilikçi kentsel ulaşım örneklerinin oluşturulması amacıyla Eşpedal Derneği tarafından hazırlanan “Yeşile Çevir” projesine ortak olarak, Büyükpark’ın girişine tandem bisiklet istasyonu açtı. ‘Herkes İçin Bisiklet’ sloganı ile engelli bireyler için iki kişilik bisikletlerin de yer aldığı ücretsiz istasyonun açlışında Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer dernek üyesi görme engelli bireyler ile birlikte pedal çevirdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu(UNDP) ve Küresel Çevre Fonu(GEF) tarafından finanse edilen (SGP) ‘Yeşile Çevir’ projesi kapsamında kurulan tandem istasyonun açılışını Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer , Eşpedal Derneği BM Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun, Eşpedal Derneği Başkanı Fatih Söylemez ve dernek üyeleri birlikte yaptı.

Engelli ve engelsiz bireyler birarada

Projenin BM’nin küçük destek programı kapsamında olduğunu söyleyen Gökmen Argun, “Bu bizim için çok değerli bir çalışma. Özel bir bisiklet kullanım şeklini İzmir’e tanıtıyor. Projemiz için bize destek olan tüm belediyelere teşekkür ederiz”dedi.  Dernek Başkanı Fatih Söylemez ise engelli ve engelsiz bireyleri bu proje ile buluşturduklarını ve buna yol arkadaşlığı dediklerini söyleyerek Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Taşer de projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bornova Belediyesi olarak anlamlı bu proje için Eşpedal Derneği’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Her zaman bu tür projelerin destekçisi olacağız”dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2020, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0