Uğur Mumcu Menemen’de anılıyor

Cumhuriyet şehidi gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 27'inci yılında Menemen Belediyesi’nin düzenlediği anma programı ile anılıyor.

Uğur Mumcu Menemen’de anılıyor

24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen yazar, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Menemen Belediyesi’nin düzenlediği bir programla anılıyor.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un göreve geldikten sonra ilk açılışını yaptığı projelerinden biri olan Uğur Mumcu Heykeli önünde gerçekleşecek olan Uğur Mumcu anma töreni, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak. Menemen Belediyesi kursiyerlerinin söyleyeceği şarkılar ve Menemen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevda Yıldırım’ın şiir dinletisi ile devam edecek program Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şube Başkanı Elif Orhan’ın yapacağı konuşmalar ve anıta çiçek bırakılması ile son bulacak.

“Bugün Ne Yazsam” oyunu sahnede

Anma programı akşam saat 20.00’da Kubilay Kültür Merkezi Çolpan İlhan Sahnesi’nde sahnelenecek olan “Bugün Ne Yazsam” oyunu ile devam edecek.

Uğur Mumcu’nun “Bir Pulsuz Dilekçe” kitabından esinlenen, Işık Kansu tarafından yazılan, yönetmenliğini Serkan Baştürk’ün yaptığı “Bugün Ne Yazsam” oyunu Toprak Sahne oyuncuları tarafından sahnelenecek.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tüm ilçe halkını Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en cesur gazetecilerinden biri olan devrim şehidi gazeteci, yazar Uğur Mumcu’yu 24 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan anma etkinliklerine davet etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2020, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0