TRAFİK İŞARETLERİNİ GÖREBİLEN VAR MI?

Trafik İşaretlerini görebilen var mı?

TRAFİK İŞARETLERİNİ GÖREBİLEN VAR MI?

İzmir’in Bornova ilçesinde, Çiçekliköy ve Yakaköy mahalleleri girişinde bulunan tabela ve tanıtım amaçlı asılan broşürler büyük tehlike yaratıyor.

Anayol üzerinde Bahçeşehir Koleji önünden Yakaköy’e giderken yol üzerinde yer alan tabelalar, yolda bulunan uyarı levhalarının görülmesini olanaksız kılmaktadır. Sürüş esnasında fark edilmesi hayati önem taşıyan levhalar, reklam tabelaları içinde kaybolmaktadır.

Karayolları mevzuatına göre, trafik levhalarının görünmesine engel olacak şekilde yol kenarına reklam tabelası asmak suç teşkil etmektedir.

Trafik tabelalarının görünmemesi, başta can sağlığı olmak üzere pek çok tehlike yaratmakta ve trafiğin akışına zarar vermektedir. Peki bu zararların karşılığını kim verebilir?

Halk sağlığının korunması, kimsenin zarar görmemesi için, trafik levhalarının ilgili mevzuata uygun olarak yerleştirildikleri yerlerde bulunmaları son derece önemlidir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Yönetmeliği Üçüncü Kısım Uygulama Esasları  başlığı Birinci Bölüm altında verilen Ortak Esaslar bölümünde bulunan 1. ve 7. Maddeler aşağıdaki gibidir;

“Madde 7: Bu Yönetmelikle düzenlenen bütün ilan ve reklam uygulamaları aşağıda gösterilen ortak esaslara uygun olmak zorundadır.

1.Açık alan ilan ve reklam araçları; kavşaklarda araç sürücüsünün görüş üçgenini kapatacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek, anlamlarını değiştirecek veya güçleştirip tereddüt doğuracak ve yanıltıcı olacak şekilde yerleştirilemez.

7.Açık alan ilan ve reklam araçları; karayollarındaki refüj ve emniyet adalarında trafik emniyetini ihlal edecek, trafik görüş mesafesini, yaya geçiş ve dolaşımını engelleyecek şekilde yerleştirilemez.”

Maddelerde belirtildiği üzere, trafik işaretlerinin engellenmesi mevzuata göre yasaktır. Yakaköy ve Çiçekliköy mevkilerine seyahat eden yolcuların can sağlığının tehlikeye atılarak mevzuata karşı gelindiği kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 17:00

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0