TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARİKATÜR SERGİSİ ANKARA’DA

Karikatür sergisi CHP Genel Merkez'de

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARİKATÜR SERGİSİ ANKARA’DA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. 

"Kadın dostu kent" unvanına sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası düzeyde düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen 62 eser, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ülkenin farklı kentlerinde sanatseverlerle buluşuyor.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ardından Ankara’ya taşınan sergiye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gösterilen karikatürlerin daha sonra Ankara Büyükşehir, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinde halka açık olarak sergileneceği bildirildi.

Kılıçdaroğlu’na albüm hediye edildi

Sergi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç ve komisyon üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Üyeler,  yarışmada sergilenmeye değer görülen eserlerin toplandığı albümü Kılıçdaroğlu’na hediye ederek İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları aktardı.

Sergi yurtdışına da taşınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’in Birleşmiş Milletler’den sonra “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı karikatür yarışması düzenleyen ilk şehir olduğunu belirterek, sergiyi İzmir’in tüm ilçelerine, ülke geneli ve yurtdışına taşıyarak toplumsal farkındalığı artırmak istediklerini söyledi. Kökkılınç, “Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den aldığımız güçle, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının rehberliğinde ortak akıl ile çalışıyoruz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması ile kazanılan eserlerin toplandığı albüm ve sergiler büyük ilgi görüyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Toplumun ilerlemesi bir cinsiyetin diğeri üzerinde hükümranlık kurması ile değil her ikisinin yan yana ve başları dik durmaları ile gerçekleşir” dedi.

Karikatürler ESHOT otobüslerinde

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’na, 62 ülkeden 549 çizer, toplam bin 672 eserle katılmıştı. Birincilik ödülünü Azerbaycan’dan Seyran Caferli’nin kazandığı yarışmada; ikincilik ödülünü İsviçre’den Ernst Mattiello, üçüncülük ödülünü Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu almıştı. Belçika’dan Luc Vernimmen, Endonezya’dan Abdul Arif ve Kazakistan’dan Galym Boranbayev ise mansiyon ödüllerine layık görülmüştü.

Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde, “Kadın Dostu Kent” unvanını taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu karikatürleri farklı mecralarda sergileme kararı aldı. Yarışmada ilk 100’e giren eserler, bu doğrultuda ESHOT otobüslerine giydirildi. Yoğun kullanılan hatlarda hizmet veren otobüsler aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artırılması hedeflendi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0