Tire'de yer altı barajı taştı, tarlalar su altında kaldı

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Eğridere'de yer altı barajı yoğun yağışlar nedeniyle taştı.

Tire'de yer altı barajı taştı, tarlalar su altında kaldı

Taşkın nedeniyle Kahrat ve Kızılcaavlu köylerinde tarlalar ve çiftlikler sular altında kaldı. Köylüler, çiftlik hayvanlarını kendi imkanları ile kurtardı, bölgede büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

İzmir Tire'de, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Eğridere çayı yanında yeraltı su kaynaklarını beslemek amacıyla kurulan Eğridere Yeraltı Barajı, aşırı yağışlar sonucu taştı. 3 gündür etkili olan yağış nedeniyle biriken su barajda taşkına neden olurken, çevredeki Kahrat ve Kızılcaavlu köylerinde tarlalar ve çiftlikler sular altında kaldı.

"SU TAHLİYE EDİLEMİYOR" İDDİASI

Bazı çiftliklerde hayvanlarını kendi imkanlarıyla güçlükle kurtaran çiftçiler, yetkililere tepki gösterdi. Köylüler, traktör ve kepçeleriyle tarlalarına gelen suyu çevirmeye çalışsa da başarılı olamadı, çevredeki birçok tarla ve çiftlikte büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Köylüler, DSİ'nin daha önce de yaşanan taşkınlar nedeniyle önlem olarak bir set inşa ettiğini ancak burada biriken suyun da tahliye edilemediğini öne sürdü.
Çiftliğinin sular altında kaldığını belirten bir yurttaş, "Her şeyimiz mahvoldu. Hayvanlarımız suyun içinde kaldı. Kimseye ulaşamadık. Arıyoruz, gelen giden yok" diye tepki gösterdi.

TİRE BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile İlçe Tarım Müdürü Mustafa Evren bölgeye giderek incele yaptı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yaptıkları çalışma ile su taşkının yarattığı su yolunun yönünü tarlalardan farklı bir bölgeye çevirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0