SON DAKİKA! BAŞKAN AKSOY'A TUTUKLAMA TALEBİ. “OKUYUCULARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ”

Öncelikle siz saygıdeğer okuyucularımızdan yanlış bilgilendirme yaptığımız için özür dileriz. Yurt Gazetesi’ni kaynak olarak kullandığımız “MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINMIŞTI: SERBEST BIRAKILDI” adlı haberimizde yanlış bilgi vermiş olduk.

SON DAKİKA! BAŞKAN AKSOY'A TUTUKLAMA TALEBİ. “OKUYUCULARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da gözaltına alındığı operasyonun ardından Menemen Adliyesine sevk edilen, 3 gündür gözaltında bulunan Aksoy, savcının ifadesinin ardından hâkim tutuklu yargılanmak üzere sulh cezaya sevk edildi.

İzmir’de ‘İhaleye fesat karıştırma ve tehdit’ suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy savcının ifadesinin ardından tutuklu yargılanmak üzere sulh cezaya sevk edildi.

Neler olmuştu?

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen ve daha sonra partisinden istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında yardımcılarının da bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 26 kişi gözaltına alındı.

Hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiraladığı belirtilirken, uzmanlar ise 22 çöp kamyonunun satın alındığı takdirde yaklaşık 6 milyon TL maliyete sahip olacağını söyledi. Ayrıca söz konusu ihalenin, çöp kamyonları teslim alındıktan 8 gün sonra ve hukuka aykırı yapıldığı iddia edildi. Aksoy'un, belediyeye ait 161 ton hurdayı da kişisel borcunun ödenmesi karşılığında hurda firmasına bedelsiz verdiği ileri sürüldü. Serdar Aksoy'un, belediye iştiraki Meta-Su A.Ş.'de şirket müdürü olduğu ve 'huzur hakkı' adı altında aylık 10 bin TL aldığı da iddialar arasında yer aldı.

Aksoy: Yaptığım her şey hukuka uygun

İzmir'in Menemen Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilenlerden, aralarında Başkan Serdar Aksoy'un da bulunduğu 23 kişinin işlemleri sürüyor. Diğer 3 kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 2 kişinin daha aranmasının sürdüğü kaydedildi. Hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, suçlamaları reddettiği ve "Yaptığım her şey hukuka uygundur" dediği öğrenildi. Yanında bavulla birlikte adliyeye gelen Aksoy, basın mensuplarına yanıt vermedi. Şüphelilerin yakınları da adliye çevresine gelirken, polis güvenlik önlemi aldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0