Shoexpo İzmir'de kapılarını açtı

Ayakkabı sektörünün önemli fuarlarından 49. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle açıldı. Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na 23 ülkeden alıcı geldi.

Shoexpo İzmir'de kapılarını açtı

Ayakkabı ve çanta sektörünün buluşma noktası Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 49’uncu kez kapılarını açtı. 3 Eylül'e kadar sürecek fuarın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı’nın ev sahipliğindeki açılış törenine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Erdal Durmaz, ayakkabı ve çanta sektörü temsilcileri ile üreticiler katıldı.

“Fuarlar kentin ekonomik dinamiklerini canlandırır”

Düzenledikleri fuarların sayısını 14'ten 31'e çıkardıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buraya gelirken rahmetli Ahmet Piriştina aklımdan geçti. Derdi ki 'İzmir fuarlar ve kongreler şehri olmalı'. Bizim de paylaştığımız bu vizyon, bugün itibariyle bizi 31 ihtisas fuarı düzenleme noktasına getirdi. 2 yılda 34 sektörün uluslararası fuarlarla buluşması için adım attık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elbette bünyesinde şirketler vasıtasıyla birçok iş yapar ama biz bir belediyeyiz. Biz bunu sizin için yapıyoruz. 34 sektör için, ayakkabı sektörü için yapıyoruz. Biliyoruz fuarlar kentin ekonomik dinamiklerini canlandırır, kentin ürettiği refahı büyütür ve adil bir biçimde dağılmasını sağlar. Taksici, otelci, restorancı, esnaf ve sektörün temsilcisi de ihracatçı da kazanır. Ama bu tek başına Büyükşehir'in gayretiyle olmaz. Eğer sektör sahip çıkmıyorsa, ihracatçı sahip çıkmıyorsa, oda sahip çıkmıyorsa, bizim çabamız iyi niyetli bir girişim olarak kalır” dedi.

“Sahip çıkalım”

Fuarcılığın dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “İhtisas fuarcılığı, sektörlerin kendi içinde büyümesinin önündeki en büyük lokomotif. İzmir çok köklü bir tarihi olan kent, aslında bu hikayeyi en güzel taşıyacak kent. Kentli sahip çıkmazsa o miras har vurulup harman savurulur, uçup gider. Öyle bir rekabet var ki dünyada sizin elinizden alır götürürler. Siz de 'vah vah ne güzeldik eskiden' diye ağıt yakarsınız. Tüm İzmir'e, İzmir'in tüm ekonomik sektörlerine seslenmek istiyorum. Fuarlarınıza sahip çıkın, biz yapmaya devam edeceğiz ama bu sizin işiniz. Biz elimizden geleni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Sizleri de sahip çıkmaya davet ediyorum. Açılışını yaptığımız bu fuarın İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Ayağımdaki ayakkabı Ödemiş Ayakkabıcılar Sitesi'nde yapıldı, 2 senedir ayağımda, iftihar ediyoruz. İzmir'in iftihar edeceği çok şey var, yeter ki herkes el ele vermeyi başarabilsin” dedi.

Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek İzmirli ayakkabı sektörünün fuara daha fazla ilgi göstermesini istedi.

23 ziyaretçi ülke

49. Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 31 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık tarafından Fuar İzmir C holünde düzenleniyor. İstanbul, İzmir, Hatay, Konya, Manisa illerinden 85 katılımcının yer aldığı fuar, 2 bin 411 metrekare alana kuruldu. Fuara Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Sudan, İran, Kırgızistan, Yemen, Filistin, Lübnan, Fas, Irak, Cezayir, Türkmenistan, Ukrayna, Beyrut, Suudi Arabistan, İsrail, Kuveyt, Almanya, Katar ve Umman dahil olmak üzere 23 ziyaretçi ülke katılıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0