SGK’DAN HERKESİ İLGİLENDİRECEK HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açık artırma usulü ile gayrimenkul satışı yapıyor.

SGK’DAN HERKESİ İLGİLENDİRECEK HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açık artırma usulü ile gayrimenkul satışı yapıyor. Bu kapsamda SGK tarafından yapılan duyuru ile İzmir ve diğer 10 il için satış ihalelerinin başlayacağı bildirildi. Bu kapsamda İzmir Bergama için Arsa ihalesinin 25 Aralık 2020 tarihinde başlayacağı bildirildi.

SGK ihale ile gayrimenkul satışı yapıyor. Bu kapsamda kurum tarafından yapılan açıklamada, “Mülkiyeti Kurumumuza ait aşağıda tapu bilgileri yazılı gayrimenkullerin, Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin (Kararname Numarası: 4) 423 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliğinin 21, 22 ve 23 üncü maddelerine göre (Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin (n) bendi hariç olmak üzere) açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

İhaleye katılmak isteyenler ne yapacak?

İhaleye katılmak isteyen vatandaşların ise taşınmazın İhale dokümanını, İdarenin adresinde bedelsiz olarak görebilir. Satın alınmak istenilen gayrimenkul için belirlenen Şartname satın alma bedeli ve teminat bedelini; tahsilata yetkili bankalara “Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeme yapma” talebiyle müracaatta bulunarak, “Kurumsal Tahsilatlar” “SGK Mosip Sistemi” “Borca Karşılık Tahsilat” menüsünden TCKN veya Vergi Numarası ile 32 kodundan “Saymanlık Merkez Muhasebe” seçilerek Şartname Bedeli/ Kesin Teminat yatırılarak, Kurumun İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığının Adakale Sok.No.30 Kızılay/ANKARA adresinden alınmasının zorunlu olduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 15:23

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0