SAĞLIKÇILARA BU EZİYET NEDEN?

Pandemi döneminde sağlıkçılara bu reva mı?

SAĞLIKÇILARA BU EZİYET NEDEN?

Bayraklı’da toplanan, dudak uçuklatan katı atık toplama bedeli sağlıkçılara reva mı?

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bir aile sağlık merkezinin su faturası “yok artık” dedirtti. İlgili faturada, aile sağlığı merkezine 2362 lira gibi uçuk bir rakamın “katı atık bedeli” olarak alındığı görülmekte. Yalnızca iki doktorun çalıştığı bir sağlık merkezi için verilen rakam şok edici.

 Aile sağlık merkezleri, bilindiği üzere tıbbi atıkları kendileri para ödeyerek ve hizmet bedeli vererek atılmasını sağlamaktalar. Okuyucularımızdan bu konuda aldığımız şikayetlere rağmen, Bayraklı Belediyesi’ne konuyla ilgili soru sormak istediğimizde hiçbir cevap alamadık! Doktor okuyucularımız konudan şikayetçiler ve mağdur olmuş durumdalar. Turgutlu Belediyesi’nde katı atık bedeli 20 lirayken, İzmir’de en yüksek oran Buca ilçesinde 300 lirayken, 2362 lira gibi bir fiyat sağlıkçılarımıza reva mıdır? Bayraklı gibi İzmir’in gözde bir ilçesinde belediyenin doktorlarına, sağlık çalışanlarına verdiği değer bu mudur?

Pandeminin zorlu koşullarında vatandaş için azimle çalışan, canını ortaya koyan sağlık çalışanların yapılan bu eziyet neden? İşlerini yapmalarını zorlaştırmak da bir çeşit sağlıkçıya şiddet değil midir? Bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya ve sağlık çalışanının yanında olmaya çağırıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 16:15

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0