Ramazan Bayramında İzmir'de Ulaşım Ücretsiz

Ramazan Bayramında İzmir'de Ulaşım Ücretsiz

Ramazan Bayramında İzmir'de Ulaşım Ücretsiz

İzmirde uygulanan bayramda otobüs ve diğer belediye toplu taşım araçlarının bedava olması vatandaşı memnun ediyor. 

İzmir Bornova Atatürk Mahallesi Emekkent sitesinde ikamet eden İbrahim Duman" halk taşıt uygulaması ile Büyükşehir Belediyesi izmir halkının sevgisini kazandı. Halka hizmet etti. Duman, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer olmak üzere halka hizmet eden Büyükşehir Belediyesine yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Hatırlanacağı üzere İzmirde uygulanan Halk taşıt uygulaması kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, refahın artırılması ve tüm kentte eşitlenmesi adına vaat ettiği projeler birer birer yaşama geçirildi. 29 Nisan'dan itibaren İzmir'de kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başladı. Halk Ulaşım Seferberliği’nin ikinci ayağı olan “Halk Taşıt” uygulaması kapsamında sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları yolcularını yüzde 50 indirimli yeni tarifeden taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in projeleri arasında yer alan toplu taşımada sabah ve akşam yoğun saatlerde ücret tarifesinin yarı yarıya indirilmesini içeren "Halk Taşıt" uygulaması, 29 Nisan'dan itibaren hayata geçirildi. Halk Ulaşım Seferberliği kapsamında deniz ulaşımı ve raylı sistemde Baykuş Seferleri dönemini başlatan Büyükşehir Belediyesi ikinci adımı ise indirimli saat uygulaması ile atıldı.

Buna göre sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları yolcularını yüzde 50 indirimli tarifeden taşıyor.Otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında geçerli olacak uygulama, halen yürürlükteki "Artı Para" ve "Gittiğin Kadar Öde" gibi sistemleri de kapsayacak. "90 Dakika Aktarma Sistemi" de geçerliliğini koruyor..

Tarifeler yarı yarıya indi

İndirim uygulanan saatlerde standart tarife kapsamında 3 TL olan tam biniş ücreti 1,50 TL oldu. Öğrenci ve 60 Yaş Kartı sahiplerinin 1,80 TL'den yararlandığı indirimli tarife 0,90 TL olarak uygulanıyor. Öğretmenler ise 2,50 TL yerine 1,25 TL ödüyor. Proje ekonomik açıdan dar gelirli kesimlerin ve öğrencilerin bütçesine katkıda bulunmanın yanı sıra, toplu ulaşımın kullanılmasını özendirmek açısından da büyük önem taşıyor. Sadece özel tarifeli seferler olan Havaalanı hatları Halk Taşıt uygulaması dışında kalıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 11:30

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0