PROFESÖR İZMİR DEPREMİNİ YORUMLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dün İzmir’in Urla ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi yorumladı

PROFESÖR İZMİR DEPREMİNİ YORUMLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dün İzmir’in Urla ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Prof. Sözbilir, dünkü depremin İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremle ilgili olmadığını belirterek, “Bu depremin, 30 Ekim depremine yol açan fayla ilgisi yok. Başka bir fay ve tipi farklıydı” dedi.

Ege’de Sonsöz’de yer alan habere göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, dün Urla açıklarında meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Depremin, Samos fayının batısında oluştuğunu belirten Prof. Sözbilir, “Bu depremin, 30 Ekim depremine yol açan fayla ilgisi yok. Başka bir fay ve tipi farklıydı” dedi.

‘5 CİVARINDA DEPREMLER ÜRETECEKTİR AMA YIKICI OLMAZ’

Samos adasının batı kısmındaki fay hattının da kırıldığına dikkat çeken Prof. Hasan Sözbilir, “Son kırılan fay, kuzey-doğu ve güney batı uzantılı fay. Bu, şu demek oluyor; 30 Ekim’deki depreme yol açan Samos fayı, batıdaki fayları tetiklemiş oldu. AFAD, geçtiğimiz günlerde bir analiz raporu açıkladı. Raporda, hem batı, hem de doğusunda gerilimin biriktiğine vurgu yapıldı. Dünkü deprem, AFAD’ın bu raporunu doğruladı. Bayraklı’yı yıkan 6.9’luk bir deprem yaşadık. Böylesine büyük depremler, 5 civarı depremler üretecektir ama yıkıcı olmaz. Rahatsız eder ama tedirgin olmamak lazım.” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0