Osman Çağrı Gruşçu Ege Ajans'ta

CHP Konak ilçe başkanı sayın Osman Çağrı Gruşçu Ege Ajans’a ziyarette bulundu. Bu nazik ziyareti için kendisine teşekkür ediyoruz. İlçe başkanı seçilme sürecinden ve partinin hedeflerinden bahseden Gruşçu, Konak ilçe başkanlığı sürecinde yaptığı ve yapacağı projelerden de söz etti.

Osman Çağrı Gruşçu Ege Ajans'ta

Konak ilçesinin özel bir bölge olduğunu söyleyen Gruşçu, “Konak tam bir ebru gibi, iç içe geçmiş ayrılmaz bir bütün. Burada ülkenin her bölgesinden insan bulabilirsiniz. Benim buradaki hedefim herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışı. Hangi bölgeden olursa olsun herkese eşit hizmet sunarsak, bu insanlar da kendi çevrelerindeki insanlara bu anlayışı ve politikayı yayar. Seçimde yüzde 64 oy oranım var. Bu, Konak tarihinin en yüksek oranı. Ben bu yüksek oranı halka karşı olan ayrışmaz politikadan aldığımızı düşünüyorum. Bu oran da benim için yeterli değil. En az yüzde 70 orana sahip olmalıyız” diyerek toplumu bir bütün olarak ele almanın önemine değindi.

Partide görev alacak kişilerin koltuk için değil ilkesel mücadele verecek kişiler olması gerektiğinin altını çizen Gruşçu, partinin 2023’te iktidar olabilmesi için birleştirici bir siyasi yol izlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Ötekileştirmeyi bitirmek için, kucaklaşmanın gerekliliğine dikkat çekti. “Benim odamın kapısı her zaman, herkese açık. Partili de vatandaş da istediği zaman randevu almadan benim yanıma gelip sorununu anlatabilir. Burada önemli olan o kişileri boş çevirmemek, elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulabilmektir. Benim odamın kapısında ‘Sevgi, saygı, güven, bağlılık ve emek esastır’ yazısı asılı. Bunu sağlamamız gerekiyor. Birbirimizi daha fazla sevmemiz, daha fazla saygı göstermemiz ve hatta daha fazla güvenmemiz lazım. İktidara giden yolda bu durum çok önemli.”

Gruşçu, parti kadrosunun gençleşmesini ve genç insanların daha çok görev alması gerektiğini vurguladı ve partinin geleceği açısından gençlerin büyük bir önem arz ettiğinin altını çizdi. “Örgüt içinde bir bölünmüşlük varsa ben ya da benden sonra gelecek olan ilçe başkanı elinden geleni yapmalı. Konak’ta buna başladık. Diğer yerlerde de bu uygulanmalı. Biz genel başkanımızın görüşlerine göre hareket ediyoruz. Güçlü bir sosyal demokrasi anlayışı hakim olmalı. Sokaktaki insanın derdini kendi derdimiz gibi algılamalı, buna göre bir çözüm aramalıyız. Halktan kopuk bir siyaset düşünülemez. Önemli olan koltuk değildir. Koltuk gider ancak şeref ve haysiyet kalır” diyerek sözlerini noktaladı.

Osman Çağrı Gruşçu Kimdir?

İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nde önlisans, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Akademik faaliyetleri çerçevesinde “Yerel Yönetimler” üzerine ihtisas yaparak çeşitli tezler yazdı. "Uluslararası Fuarcılık ve Kentler: EXPO ve İzmir" konulu tezini hazırlayarak uluslararası sergiler konusunda uzmanlaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin aktif üyesidir.

2008 yılında CHP Konak İlçe Başkanlığı Eğitim Komisyonu Üyesi olarak parti içi eğitim faaliyetlerine katılan Gruşçu, 2011 yılında Parti Okulu programına katılarak parti eğitmeni/danışmanı olarak görev yapmaya başlamıştır.

2012 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim Yönetim ve Kültür Platformu bünyesinde İletişim Çalışma Grubu'na katılım göstererek çalışmalarını sürdürmüştür.

2013 yılında gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belediye meclis üyesi aday adayı olmuştur.

CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın 2014, 2015 ve 2017 yıllarında gerçekleşen ilçe kongrelerinde İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Bir dönem İlçe Sekreterliği, iki dönem de İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

2018 yılında ilçe yönetim kurulunun oybirliğiyle İlçe Başkanı olarak seçilmiştir ve halen bu görevine devam etmektedir.

Üç dönem İlçe Kongre Delegesi olmuştur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0