Metropol ilçelerdeki tek sığınma evi Bayraklı'da

Bayraklı Belediyesi, kadın sığınma evi ve danışma merkezi ile şiddet mağduru kadınlara el uzatıyor. İzmir metropolünde kadın sığınma evine sahip tek ilçe olan Bayraklı Belediyesi, 2019 yılında 67 kadına barınma hizmeti sundu. Belediye bünyesindeki kadın ve aile danışma merkezinde ise, 504 kişiye psikolojik destekte bulunuldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, toplumsal yaşamın her alanında kadınların yanında olduklarını vurguladı.

Metropol ilçelerdeki tek sığınma evi Bayraklı'da

Kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim gibi konularda sorun yaşayan vatandaşlara destek olan Bayraklı Belediyesi, kadın sığınma eviyle şiddete uğrayan kadınlara, çocuklarıyla birlikte sıcak bir yuva sunuyor. İzmir genelindeki 3 kadın sığınma evinden birine sahip Bayraklı Belediyesi, bu yıl 67 kadın, 22 çocuğa barınma hizmeti verdi. Merkezde ağırlanan şiddet mağduru kadınlara ayrıca toplam 35 bin lira destekte bulunuldu. Merkezde kadınlara psikolojik ve sosyal destek sağlanırken, ayrıca hem kendilerinin hem de çocuklarının sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.

Öte yandan Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nde bu yıl 2 bin 319 kişinin başvurduğu merkezde aile içi iletişim, evlilik, çocuk gelişimi gibi konularda danışmanlık hizmeti verildi. 504 kişiye de psikolojik destek sunuldu.

Nasıl başvuruluyor?

Bayraklı Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nin ücretsiz hizmetinden yararlanmak isteyenler, Org. Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nin 0232-3670077 nolu telefon numarasından randevu alabiliyor. Sığınma Merkezi'nden ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönlendirilen kadınlar yararlanabiliyor. Sığınma evlerinde yasal olarak 6 ay barınma hizmeti verilebiliyor ancak mağdur kadınların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bu süre uzatılabiliyor.

Şiddet gören kadına destek

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet gören kadınların mücadelesine ortak oluyoruz. Onlara çözüm yollarını gösteriyoruz. İzmir metropol ilçeleri arasında kadın sığınma evine sahip tek belediyeyiz. Bizimle birlikte İzmir Büyükşehir ve metropol dışından Ödemiş Belediyelerinde sığınma evi var. Bayraklı Belediyesi olarak hem kadın sığınma evimiz hem de Kadın ve Aile Danışma Merkezimiz ile şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanlarında olacağız ve sorunlarının çözümü için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0