Metro işareti tartışmalarına Soyer de dahil oldu! Çok konuşulacak paylaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında 'Metro işareti' tartışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok konuşulacak bir paylaşıma imza attı.

Metro işareti tartışmalarına Soyer de dahil oldu! Çok konuşulacak paylaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, İstanbul'da metrolarda "U" simgesinin kullanılacağına ilişkin açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) tepki gelmişti. Bakan Karaismailoğlu, 'U' logosunun anlamını da açıklayarak, "Ulaştırmanın 'U'su. İsteyen 'underground' anlasın, isteyen 'UBA' anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini 'U' yapıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu açıklamasında ayrıca "Bu metroları kimin yaptığının bilinmesi ve emek hırsızlığı yapılmaması lazım'' sözlerini de kullandı.

İstanbul'daki bakanlık ve belediye arasında 'M', 'U' tartışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. 

Soyer, sosyal medya hesabından yapımı devam eden raylı sistem yatırımları ve maliyetlerini yazarken, M işaretini kullandı.

Soyer açıklamasında açıkça belirtmese de üstü kapalı olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın İzmir'de tek bir metro yatırımı olmadığını kastetti.

Soyer şunları yazdı;

Fahrettin Altay - Narlıdere - 2,5 Milyar TL

Çiğli Tramvayı - 1,2 Milyar TL

Buca Metrosu - 11 Milyar TL

İmza: #M

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 22:18

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0