Meteoroloji’den İzmir'e sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü’nden, İzmir’de bugün kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınanın etkili olmasının beklendiği açıklandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kıyı Ege'nin tamamı için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji’den İzmir'e sağanak ve fırtına uyarısı

KIYI EGE'YE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kıyı Ege'nin tamamı için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın'da çok kuvvetli olması beklenen yağışların bu sabah saatlerinde başlayacağı belirtildi. Sel, su baskını, hortum ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kıyı Ege'nin tamamında bu sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların başlayacağı duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu sabah erken saatlerden itibaren Ege'nin kuzey kıyılarında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege'nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın'ın batı kıyısında kuvvetli (25-55 kg/m2), Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-85kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0