Meteoroloji'den uyarı! İzmir'de kuvvetli yağmur bekleniyor

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; güney Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri lodosun etkisi altında.

Meteoroloji'den uyarı! İzmir'de kuvvetli yağmur bekleniyor

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz ise sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Antalya çevreleri, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yağışların; İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile Manisa ve Çanakkale çevrelerinde yer yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaşöyle; ''Bu akşam saatlerinde Kıyı Ege’de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2); İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçeleri ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 07.12.2021 Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.''

İZMİR İÇİN TURUNCU UYARI VERİLDİ

İzmir'de hava sıcaklığıa 15°C oalcak. Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK TAHMİN

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0