Menemen’de projeler hız kesmiyor

Menemen Belediyesi tarafından yapımına başlanan projeler son hızla ilerliyor. Menemen köylüsüne ve üreticisine destek olmak amacıyla yapımına başlanan Üretici Köylü Pazarı çalışmalarında ikinci etaba geçildi. Kasımpaşa Üst Geçidi projesinde ise sona gelindi.

Menemen’de projeler hız kesmiyor

Üretici Köylü Pazarı yakında hizmete girecek

Yerelden kalkınmayı destekleme, Menemen köylerinin refahı ve köylünün üretimine destek olmak amacıyla Menemen Belediyesi tarafından hayata geçirilen Üretici Köylü Pazarı inşaatında sona gelindi. Eski Merdivenli Pazar Yeri’nde yapımına başlanan, Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde dahi çalışmalarına devam edilen projede, tezgah alanlarının inşaatı ve çevre düzenleme çalışmaları bitmek üzere.   

Yaz- kış açık olacak Üretici Köylü Pazarı’nın, Menemenli üreticilerin yetiştirdikleri yerel ürünleri ve doğal gıdaları Menemen ve İzmir’in dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturacakları bir pazar olması hedefleniyor.

Kasımpaşa Üst Geçidi çalışmalarında sona gelindi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa süreliğine beklemeye alınan, geçtiğimiz günlerde çalışmalarına yeniden başlanan Kasımpaşa Üst Geçidi yapım çalışmalarında sona gelindi.

Menemen’de İzmir Çanakkale Otoyolu üzerinde yapımı devam eden Kasımpaşa Üst Geçidi’nin Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanarak Menemenlilerin kullanımına sunulması planlanıyor. Menemen’in önemli yolcu aktarım birimlerinden biri olacak olan üst geçit, özellikle engelli vatandaşların kullanımına yönelik olarak yapılan asansörleri, yayaların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine imkan sağlayacak yürüyen merdivenleri ile modern ve konforlu bir ulaşım sağlayacak. 54 metre uzunluğunda yapılan yeni üstgeçit, 12 metrelik iki büyük kolon, bunlardan çıkan çelik halatlar ve led aydınlatmalarıyla asma köprüleri andıran bir mimariye sahip olacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 20:56

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0