MENEMEN’DE KURA BİR KEZ DAHA ERTELENDİ, KURA YARIN

En son 7 ocakta verilen kararla gündemden kalkan Menemen kurası tekrar gündemde.

MENEMEN’DE KURA BİR KEZ DAHA ERTELENDİ, KURA YARIN

En son 7 ocakta verilen kararla gündemden kalkan Menemen kurası tekrar gündemde.

Menemen Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’na CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin katılmaması nedeni ile saf çoğunluk sağlanamamıştı. Bu nedenle İzmir Valiliği kararı ile 4 ocakta meclis gündemine alınan Başkan Vekili Kura Çekimi gündemden düştüğü için ileri tarihe ertelenmişti. 7 ocak günü gerçekleşen büyük münakaşaların ve kargaşanın yaşandığı meclis sonucunda 17 ye 13 oy çokluğuyla mahkeme kararı kesinleşene kadar kura çekiminin gündemden kalkması kabul edilmişti.

İzmir Valiliği’nin olağanüstü toplantı çağrısı ile bir araya gelen olan Menemen Belediye Başkanvekilliği kura seçimi öncesi CHP’den toplantıya katılmama kararı çıktı. Toplantıda salt çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle kura çekimi yarına ertelendi.

Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen ve görevden alınan Serdar Aksoy’un yerine geçecek başkanvekilinin belirlenmesi ile ilgili süreç devam ediyor.

İzmir Valiliği kura çekimi sürecinin tamamlanması için Vali Yardımcısı Hulusi Doğan'ı görevlendirip meclisin olağanüstü toplanması kararını almıştı.

Meclis, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında bir araya geldi. Millet İttifakı ise boykot kararı alındı. Meclis üyelerinden Deniz Karakurt ve Mehmet Karabiniş'in meclis toplantısına gözlemci olarak katıldı. Diğer üyeler ise toplantı salonuna gelmedi.

Doğan, salt çoğunluk sağlanmaması sebebiyle toplantının yarına ertelendiğini açıkladı. Yarın yapılacak mecliste kanuna göre salt çoğunluk yerine 4’te 1 çoğunluk aranacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 16:18

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0