MENEMEN SORUŞTURMASI İYİ PARTİ'YE SIÇRADI

Menemen Belediyesi soruşturmasında İYİ Parti detayı

MENEMEN SORUŞTURMASI İYİ PARTİ'YE SIÇRADI

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 29 kişinin gözaltına alınmasına neden olan soruşturma İYİ Parti’ye de sıçradı. Savcılık soruşturma kapsamında il başkan yardımcısı, meclis üyesi ve ilçe yöneticisini de gözaltına aldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Savcılığa intikal etmiş bir konudaki gelişmeleri bekliyoruz” dedi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve beraberindeki isimlerle ilgili süreç devam ediyor. Yakalama kararı sonrasında işlemleri emniyette devam eden isimler arasında belediye bürokratları ve bazı firma sahipleri de bulunuyordu. Savcılık talimatıyla yürütülen soruşturma İYİ Parti’ye de sıçradı.

Gözaltı listesinde, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan Fikret Ç. de yer aldı. Polis ayrı soruşturma kapsamında İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ç. ve babasını da gözaltına aldı. İYİ Partili isimlerin hurda satışı işiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar hukuki süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Kırkpınar, “Savcılığın hurda, dezenfektan alımı, çöp ihalesi gibi konuları kapsayan bir soruşturma yaptığını kamuoyuna yansıdığı kadarıyla biliyoruz. Biz parti olarak gözaltı işlemlerini herkes gibi duyduk. Hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Savcılığa intikal etmiş bir konudur. Bundan sonra ne olur ne yapılır bilmiyoruz. Ticaret hayatında aktif olan insanların siyasi yaşamları da olunca buna daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Soruşturmanın yapıldığı belediye ile mal ve hizmet alımları konusunda bağlantısı olduğunu düşündüğümüz partililerimizle ilgili yürüyen sürecin sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0