MENEMEN KURASI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Menemen'de kura ertelendi

MENEMEN KURASI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Menemen’de Başkan Serdar Aksoy’un istifası ve tutuklanmasının ardından belediye başkanlığı için kura gerçekleştirilmişti. Kura sonucu Deniz Karakurt göreve getirilmişti. Kura seçiminden sonra AK Parti, seçimin usule uygun olmadığı gerekçesiyle 2. Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ak Parti’nin bu itirazı 2. Bölge İzmir İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

CHP de 2. Bölge İzmir İdaresi’nin verdiği karara üst mahkemede itiraz etti. CHP’nin itirazı üst mahkeme tarafından reddedildi. Belirlendiği üzere kura bugün gerçekleştirilecekti.

Ancak Mahkeme kararı  Menemen Belediye Başkanlığı’na ve itiraz eden CHP İlçe Yönetimi’ne ulaşmadan, valiliğin almış olduğu kura kararı, hukuka aykırı bulundu ve meclis üyeleri tepki göstermek amacıyla meclise katılmadılar.

Menemen Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’na CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin katılmaması nedeni ile saf çoğunluk sağlanamadı. Bu nedenle İzmir Valiliği kararı ile bugün meclis gündemine alınan Başkan Vekili Kura Çekimi gündemden düştüğü için ileri tarihe ertelendi. Sonuç İzmirliler ve Menemen halkı tarafından merakla bekleniyor. İYİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu:

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 13:52

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0