MENEMEN FACİASI

Menemen'de sular durulmuyor

MENEMEN FACİASI

Menemen'de sular durulmuyor. Hile hurda ve yolsuzluk iddiaları sonucu gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine konulan Başkan Serdar Aksoy'un  ardından, Başkan vekili seçimine İçişleri Bakanlığı  tarafından karar verilmişti. 

Partiler tarafından Meclis üyeleri arasından  aday olarak  belirlenen  CHP'den Av. Deniz Karakurt, AK Parti adayı Ahmet Pehlivan  Başkan vekilliği  yarışında kıran kırana süren oylamada 4. Turda da eşitliğin bozulmaması sonucu kura çekimine geçildi. Kura çekiminde CHP adayı Av. Deniz Karakurt’un çıkmıştı. Ancak kura çekilişinin usule aykırı olduğu gerekçesi ile Ak Parti İlçe Yönetimi tarafından 2. Bölge İdari Mahkeme’ye itiraz edilmesi sonucu, AK Parti'nin itirazı kabul edilmişti ve 2. idari mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.
 
Bu karar üzerine CHP Adayı Av. Deniz Karakurt tarafından açılan itiraz başvurusuna 2. İdari Mahkemece Red cevabı geldi. Bunun üzerine valilik tarafından 4 Ocak 2021 tarihinde kura kararı vermesi ve kura çekilişinin Meclis Gündemine Alınması CHP Meclis üyelerinin meclise katılmaması sonucu çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile ileri tarihe ertelenmişti.

 Alınan bu karar sonucu İzmir valisi tarafından  kura çekilişine kadar başkan vekili olarak vali yardımcısı atanmıştı. 13 ocak 2021 tarihinde yapılan kura çekilişinde torbadan AK Parti adayı Aydın Pehlivan'ın çıkması   CHP'li Menemen halkını oldukça üzmüş ve bir o kadar da tepkilere neden olmuştu. 


CHP'li Menemenliler önemli 2 ismin sahaya inmesini bekliyorlar


Menemen'de CHP üyelerince AK Parti adayına oy veren meclis üyelerine tepki çığ gibi büyümeye başladı, partililer tarafından bunun baş sorumlusu olarak da ilçe yönetimi görüldü. Mecliste 19 sandalyesi bulunan CHP Noyan Özkan'ın istifasından sonra 18 sandalyeye düştü ancak 18 sandalyesi   bulunan CHP’nin bu kadar fire vermesi, akabinde yaşanan sorumsuzluklar ve Belediyenin AK Parti'ye kaptırılması partilileri oldukça  kızdırdı. Menemen'de CHP'li ileri gelenler, gelecekte Belediye Başkan adayı ve İlçe Başkan Adayı için sağlam, dürüst ve güçlü bir aday belirlenmesi için çalışmalara şimdiden başlandığını belirtti. Bazı ileri gelen partililerle yapılan görüşmede parti tabanının gönlünden geçen İKİ güçlü isim olduğunu ve bunlardan ilkinin 2019 Yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkan aday adayı , 2020 Yılında İlçe Başkan Adayı Olan ve Menemen Halkı tarafından sevilen kişi Harita Müh. Ömer Güney, ikinci kişinin ise 2018 yılından beri Büyük Şehir Belediyesi İZSU Tarafından  Menemen Bölge Sorumlusu olarak görev yapan ve göreve geldiği günden beri köylerde ve merkezde bir çok sorunu çözen, halk tarafından çok sevilen, takdir toplayan Şenol Öğütlü olduğuna dair görüşler artmaya başladı. İlçe Başkanlığı ve belediye  başkanlığı adaylığı  konusunda şimdiden çalışmalara başlanılması gerektiği ve kendilerinin çalışmalara başlaması konusunda her iki isme de  partililer tarafından baskı yapıldığını söylediler. Ayrıca yapılan görüşmelerde geçmiş dönemde aday belirlenmesinde halka ve partililere sorulmaması sonucu bu tarz hataların yaşandığını belirttiler. Bundan sonra  Genel Merkezin de bu konuda Menemen halkı ve partililerin sesine kulak vermesinin gerektiğini belirten partililer halka ve partililere sorulması halinde daha sağlıklı aday belirleneceğinin altını çizdiler. 

     

Menemen’de yaptığımız görüşmelerde bu konu hakkında muhtarların da görüşünü aldık, bir çok muhtar ile yaptığımız görüşmelerde her iki ismin de “Gelecekte Menemen'e çok faydalı olacağını ve bu göreve gelirlerse çok güzel işler yapacaklarını  umuyoruz ve inanıyoruz” dediler. Konu hakkında Şenol Öğütlü ile yapmış olduğumuz kısa görüşmede Öğütlü; “Menemen Belediyesi’nde yaşanılan sorunları uzaktan takip ediyoruz ve bir o kadar da üzülüyoruz.” dedi. Sözlerine; “Şuanda bir belirsizlik var sonucun ne olacağını ve neler doğuracağını bilmiyoruz bizler de vatandaşlarımız gibi takip ediyoruz”şeklinde devam ederken, yerel secime yaklaşık 3 yılın olduğunu da belirtti. Şenol Öğütlü; O zamana kadar çok zaman var, o zamana kadar takip ederiz sürecin ne olacağını bilmiyoruz, zamanı geldiğinde hizmet için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini anlattı. Şenol son olarak; “Menemen'de ileri gelen partililerimin böyle bir düşüncesinin olması beni de sevindirdi, ancak bunların şimdiden konuşulması bence çok erken.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 17:30

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0