MENEMEN'DE KURA GÜNDEMDEN KALDIRILDI

Menemen'de kura çekimi gündemden kaldırıldı

MENEMEN'DE KURA GÜNDEMDEN KALDIRILDI

Menemen’de Başkan Serdar Aksoy’un istifası ve tutuklanmasının ardından belediye başkanlığı için kura gerçekleştirilmişti. Kura sonucu Deniz Karakurt göreve getirilmişti. Kura seçiminden sonra AK Parti, seçimin usule uygun olmadığı gerekçesiyle 2. Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ak Parti’nin bu itirazı 2. Bölge İzmir İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

CHP de 2. Bölge İzmir İdaresi’nin verdiği karara üst mahkemede itiraz etti. CHP’nin itirazı üst mahkeme tarafından reddedildi. Kuranın 4 Ocak günü yapılması bekleniyordu. Ancak Mahkeme kararı  Menemen Belediye Başkanlığı’na ve itiraz eden CHP İlçe Yönetimi’ne ulaşmadan, valiliğin almış olduğu kura kararı, hukuka aykırı bulundu ve meclis üyeleri tepki göstermek amacıyla meclise katılmamışlardı.

Menemen Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’na CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin katılmaması nedeni ile saf çoğunluk sağlanamamıştı. Bu nedenle İzmir Valiliği kararı ile 4 ocakta meclis gündemine alınan Başkan Vekili Kura Çekimi gündemden düştüğü için ileri tarihe ertelenmişti.

Bugün gerçekleşen  büyük münakaşaların ve kargaşanın yaşandığı meclis sonucunda 17 ye 13 oy çokluğuyla mahkeme kararı kesinlesinceye kadar kura çekiminin gündemden kalkması kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 18:24

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0