Kontaklar kapatılacak: İzmirli kuryeler sefalet zammına bayrak açtı

İzmir’de Trendyol Express’e bağlı çalışan kuryeler art arda gelen zamlarla birlikte artan masraflarına karşılık firma tarafından verilen yüzde 11’lik sefalet zammına bayrak açtı.

Kontaklar kapatılacak: İzmirli kuryeler sefalet zammına bayrak açtı

İstanbul ve Ankara’daki kuryelerin kontak kapatmasının ardından İzmir’deki kuryelerin de kontak kapatmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Türkiye’nin aylardır bir numaralı gündemi ekonomik kriz ve art arda gelen zamlarla gittikçe derinleşen yoksulluk olurken, artan maliyetler nedeniyle ülkenin dört bir yanında işyerlerine kilit vuran esnaf sayısı da her geçen gün artıyor. 

Son olarak ülkenin önde gelen online alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol Express’e bağlı çalışan kuryeler artan girdi maliyetlerine karşı verilen yüzde 11’lik sefalet zammına karşı İstanbul ve Ankara’da kontak kapattı.

Araç, yol ve sigorta gibi tüm masrafların kendilerine ait olmasıyla birlikte aylık kazançları zamlar karşısında eriyen kuryeler, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de kontak kapatmaya hazırlanıyorlar.

Edinilen bilgilere göre; kuryeler, bugün de dağıtım hizmetlerini gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki günlerde kontak kapatarak eylem yapacaklar.

Kuryelerin, TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 36.08 olarak açıklanmışken kendilerine verilen yüzde 11’lik sefalet zammına tepki gösterdikleri öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0