Kiraz’a maden ocağı darbesi

Simtaş Kiraz Maden Hafriyat San. Tic. Ltd. Şti., İzmir’in Kiraz ilçesinde maden, petrol ve jeotermal kaynak arama faaliyetleri gerçekleştirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru dosyasını sunarak ÇED sürecini başlattı. Firma, 6 yıl süren arama faaliyetlerinin ardından uygun görülmesi durumunda 10 yıllık maden işletme ruhsatı alacak.

Kiraz’a maden ocağı darbesi

Türkiye’nin birçok ili ve İzmir’in Seferihisar, Tire, Urla gibi ilçelerinde maden ocakları faaliyetleri ve maden başvuruları her geçen gün artıyor. Madencilik faaliyetlerine karşı halkın maden faaliyetlerine karşı mücadelesi de hız kesmeden devam ediyor.  

İzmir’in birçok ilçesinde madenlere karşı mücadele devam ederken bir maden ocağı başvurusu da Kiraz ilçesi için yapıldı.

Simtaş Kiraz Maden Hafriyat San. Tic. Ltd. Şti., İzmir’in Kiraz ilçesinde maden, petrol ve jeotermal kaynak arama faaliyetleri gerçekleştirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru dosyasını sunarak ÇED sürecini başlattı.

Dosyada yer alan bilgilerde, arama faaliyetlerinin 13,98 hektarlık alanda gerçekleştirileceği belirtilirken arama faaliyet süresinin ise 6 yıl olduğu ifade edildi. Dosyada yer alan bilgilere göre; bölgede, ilk 1 yıl ön arama dönemi, sonraki 2 yıl genel arama dönemi ve son 4 yıl ise detay arama yapılacak. Maden ve jeotermal arama faaliyetlerinin 6 Kasım 2027 tarihinde sona ermesiyle birlikte bölgede 10 yıllık işletme ruhsatı başvurusu yapılacağı bilgisine yer verildi. 

Hazırlanan dosyada yer alan bilgilere göre; proje kapsamında toplam kazı kapasitesi yılda 300 bin ton olacak.  

Dosyada, proje bedelinin ise 1 milyon olduğu belirtildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0