KIDEM TAZMİNATI MADDESİNDE YENİ KARAR

25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için ‘esnek çalışma’ teklifi geri çekiliyor

KIDEM TAZMİNATI MADDESİNDE YENİ KARAR

İstihdam teşviki ve borç yapılandırma düzenlemelerini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nden, esnek çalışmaya ilişkin maddeler çıkarılacak.

Kararda, işçi konfederasyonlarının iktidar ve muhalefetle geçen haftadan beri yürüttüğü müzakereler etkili oldu.

AK Parti’nin hazırladığı 51 maddelik yasa teklifinin ilk 20 maddesi geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Teklifin tartışmalı maddeleri bu haftaya bırakılmıştı.

AK Parti yönetimi, konuyu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a götürdü. Sendikaların talepleri doğrultusunda, söz konusu düzenlemeden vazgeçilmesi görüşü benimsendi.

Buna göre, 25 yaşından küçük, 50 yaşından büyük işçilerin iki yıl koşulsuz belirli süreli sözleşme ile çalıştırılmasına ilişkin düzenleme teklif metninde olmayacak.

Ayrıca, 25 yaşından küçük kişilerin ayda 10 günden az çalışması halinde malullük, yaşlılık, ölüm aylığı için gerekli olan uzun vadeli sigorta kollarından prim yatırılmaması öngören hüküm de teklif metninden çıkarılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş esnek çalışmaya ilişkin 33 ve 37’nci maddelerin tekliften çıkarılmasına karar verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Sendikaların taleplerini aldık. MHP grup başkanvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Biz de cumhurbaşkanımızla görüştük, onların talimatları gereği bu iki maddeyi daha detaylı çalışmak üzere metinden çıkaracağız, şu an çıkarıyoruz onları. Esnek çalışma çıkıyor.”

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0