KEREM ALİ SÜREKLİ’DEN İBYAD’A ZİYARET

Başkan Sürekli’den İDYAB’a nezaket ziyareti

KEREM ALİ SÜREKLİ’DEN İBYAD’A ZİYARET

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İzmir Basın Yayın Derneği Başkanı Salih Erkek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Yönetim Kurulu üyeleri Gazetem İzmir ve Gazetem İzmir TV imtiyaz sahibi, İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) Başkanı Salih Erkek ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gazetem İzmir’in basın merkezine yapılan ziyarete Başkan Sürekli yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılırken İBYAD üyeleri de ziyarette hazır bulundu.

İBYAD’IN YANINDAYIZ

İzmir Basın Yayın Derneği’ni (İBYAD) ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretinden dolayı teşekkürlerini ve şeref verdiklerini belirten İBYAD Başkanı Salih Erkek’e, geç kaldıklarını lakin pandemi süreci başta olmak üzere yerel ve genel kongreleri beklemek durumunda olduklarını belirten Sürekli “kurulmuş olan derneğin İzmir’e ve İzmirlilere hayırlı olmasını dileyerek derneğin yanında olduklarını dile getirdi.

ERKEK HABER SİTELERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

İBYAD Başkanı Salih Erkek, Sürekli ve yönetim kurulu üyelerine ithafken yaptığı açıklamada “Sayın başkanım, yönetim kurulu üyeleriniz ile birlikte basın merkezimize, İBYAD üyelerine, Gazetem İzmir ve İzmir TV ile birlikte ATÜRK TV ailesine şeref verdiniz. Biz bu derneği özellikle pandemi sürecinde zorluk çeken, kendini yalnız hisseden gazeteciler, imtiyaz sahipleri ve onlara destek olmayan Gazeteciler Cemiyeti’ne bağlı kalmaları gerekmediğini hatırlatmak, yanlarında olduklarını fark ettirmek için kurduk. Sayın Binali Yıldırım’a saygım ve sevgim büyüktür, evimize yemeğe gelmişliği, aile bireylerimin kendisine severek hizmet etmişliği vardır. Sizler de takip etmişsinizdir, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Başbakan olduğu dönem bir toplantısına katıldım. Onlarca gazete imtiyaz sahibi vardı ve orda söz alarak Sayın Başbakanımıza imtiyaz sahiplerinin, çalışan basın emekçilerinin yaşadığı zorlukları anlatarak bizi gazete basmaya zorlayan sistemi güncelleyin, haber sitelerine de yazılı basım hakkını verin, gerekirse belli bir yıl emek harcamalarını da koşul olarak göster dedim. Şimdi aynı sözleri sizlere söylüyorum, biz imtiyaz sahipleri neden ağaçlarımızın kesilip, maddi olarak giderlerin karşılama zorluğunda bırakılıyoruz? Sayın Yıldırım yoğun olduğu için o gün verdiği sözleri unutmuş olabilir, sizlerden ricamız yerel basının sesini duyun ve bu konuya destek olun. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Fikret Mısırlı bu konular üzerinde bir takım çalışmalar yaptı lakin il meclisinde çözülecek bir konu değil sizden ricam vekillerimiz bu konuyu TBMM gündemine getirsin” diye konuştu.

SÜREKLİ: “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

İBYAD Başkanı Salih Erkek’in dile getirdiği talepler üzerine İzmir’in öncü şehir olduğunu, İzmir’deki yerel basının da çok önemli olduğunun hükümet olarak farkında olduklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli “gelecek süreçte bu konuyu dile getireceğiz. Umuyorum ki bizler için önem derecesi yüksek olan başta İzmir’imizin yerel gazeteleri olmak üzere tüm yerel gazetelerin, imtiyaz sahiplerinin sorunları çözülecektir. AK Parti yönetimi bu zamana kadar verdiği sözlerin her zaman arkasında olduğu gibi bundan sonra da arkasında olacaktır” diye konuştu.

BÜNYAMİN KÜTÜK’TEN SÜREKLİ’YE SERZENİŞ

Ben CHP’liyim lakin gazeteci kimliğim bir yana partili kimliğim bir yana diyen Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Kütük serzeniş içeren konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Başkanım öncelikle İBYAD ailesine şeref verdiğinizi dile getirmek isterim. Lakin şöyle bir durum var şahsıma ait olan ajansa AK Parti tarafından haber servisi yapılmıyor. Ben partili kimliğim ile gazetecilik yapmıyorum, hiçbir zaman da yapmadım; lakin biz maddiyat asla ve asla beklemeyen bir ekibiz lakin bize haber servisinizin gelmemesi üzerine üzüntü duyuyoruz. Çünkü AK Parti’nin vatan ve millet için yaptığı hizmetleri Sayın başkanımız Salih Erkek’in  dediği gibi vatan, millet ve bayrak adına kamuoyunu paylaşmayı görev biliyoruz. Bu noktada size sitemlerimi iletmek istiyorum”  demesi üzerine söz alan Sürekli “Bünyamin bey size haber servislerimiz, özel günlerde dirsek temaslarımız vardır. Lakin bir eksiklik var ise şuan gereken yapılacak ve eksiklik ortadan kalkacaktır” diyerek basın danışmanına talimatı vererek yerel basına karşı duyarlılığını gösterdi.

BAŞKAN SÜREKLİ’YE KOMANDO HEYKELİ HEDİYESİ

Gerçekleştirilen ziyaret gününde İzmir Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri arasında olan Genel Sekreter Doğan Grup Kurucu Başkanı, Ressam, Heykeltraş Remzi Doğan’ın doğum günü olması sebebi ve AK Parti İzmir İl Yönetimi’nin basın merkezini ziyaret etmesi nedeniyle yönetim kurulu üyesi Erdal Ataklı yöreye özgü çiğköfte ikramı bulundu. İkram sonrası Remzi Doğan kendisinin yapmış olduğu Komando Heykeli’ni Başkan Sürekli’ye armağan etti. İBYAD Üyesi Erdal Ataklı’nın yaptığı çiğköfteyi Başkan Sürekli’ye “Sayın Başkanım tavana atın” yönündeki” esprisi de ziyarette bulunanların gülümsemesine sebep oldu.

CANLI YAYINA DAVET

Öte yandan Gazetem İzmir ve Gazetem İzmir TV İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Başkan Sürekli'yi kendisinin hazırlayıp sunduğu 'ERKEKÇE' programında canlı yayına çıkma davetinde bulunurken, Başkan Sürekli ise Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra ilk işinin Erkekçe programında canlı yayına çıkmanın kendisi için bir onur olacağını söyledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0