Kerem Ali Sürekli Ödemişte Patates Tarlasında

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, karınca modeli ilçe ziyaretlerine, bu hafta, Ödemiş ile devam etti.

Kerem Ali Sürekli Ödemişte Patates Tarlasında

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, karınca modeli ilçe ziyaretlerine, bu hafta, Ödemiş ile devam etti. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ana kademe, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte 150 kişi ile Ödemiş’e çıkartma yaptı. İlçe teşkilatından 200 kişinin de katılımı ile 350 kişi, Ödemiş’te, gün boyu; esnaf, STK, muhtar ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi. Tarlalarda çalışan çiftçilerle sohbet eden, zaman zaman da ekimlerine eşlik eden Başkan Sürekli; bölgenin su ihtiyacını büyük oranda karşılayacak olan Rahmanlar Barajı inşaatının 1 ay içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Ödemiş’in her alanda kalkınması için çalıştıklarını ifade eden Sürekli; “Küçük Menderes Havzası’nın su ihtiyacı tümüyle çözülecek. Sağlık Bilimleri Fakültesi için Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay imza attı. Ödemiş Devlet Hastanesi 2018’de son Başbakanımız ve Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım’ın çabalarıyla hayata geçti. 500 konutluk TOKİ bitmeye çok yakın. 800 konutluk ikinci toplu konut çalışması için düğmeye basılmak üzere. Tüm bunlar Ödemiş’in kalkınması için büyük hamleler.’’ diye konuştu.

Su, Üniversite ve TOKİ müjdesi…

Ödemiş’in bölgenin ve ülkenin lokomotif ilçelerinden olduğunu ve dünya çapında bir üretim potansiyeli taşıdığını vurgulayan Başkan Sürekli; “Beydağ, Bademli, Aktaş ve son olarak Rahmanlar Barajı’nın da devreye girmesi ile su konusunda problemi uzun yıllar için ortadan kalkacak. Rahmanlar Barajı’nın inşaatı, bir aya kadar bitiyor.  Rahmanlar Barajı ilçeye hem yılda 9 milyon 360 bin ton içme suyu sağlayacak hem de 14 bin 940 dekar araziye can suyu vererek; bölge çiftçisine yılda ortalama 16 milyon lira ek gelir sağlayacak. 950 futbol sahası büyüklüğündeki bir alan modern sulamayla tanışmış olacak. Ödemiş’in toplu konut ihtiyacı için çalışıyoruz. 500 konutluk ilk etap TOKİ evleri, sahipleriyle buluşmak üzere, hak sahipleri, daire belirlemede kura çekimini de geçtiğimiz ay yaptı. 800 konutluk ikinci proje yolda. Yer ile ilgili çalışmaları tamamlanmak üzere. İlçe merkezi ve çevresi için dile getirilen yol talep ve sorunlarının çoğu CHP’li ilçe ve Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluğunda. Ancak takipçisiyiz. Cumhurbaşkanımız Mayıs ayında Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi için onay verdi. Ödemiş artık sadece tarım ve ticaret değil, aynı zamanda bir üniversite kenti.’’ olacak dedi.

Çiftçilerle fasulye ekti…

Başkan Sürekli, Ödemiş Ticaret Odası, Ayakkabıcılar ve Berberler Odası Başkanlarını ziyaret ederek; Çamyayla ve Horzum Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Pandemi sürecinde ticaret ve tarım alanındaki üreticilere verilen desteklerden memnuniyetlerini dile getiren başkanları dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Organize Sanayi Bölgesi’nde şikayetlerle ortaya çıkan su sorunu için alternatif çözüm üretilmesi için çalışacaklarını söyledi. İlçe ziyaretleri boyunca tarlalara girerek, çalışanlarla sohbet eden ve ekimlerine katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; tarım desteklerine ilişkin şunları söyledi; “Pandemi sürecinde çiftçilerimize bir çok hibe ve faizsiz destek kredisi sağlandı. Borçlar ertelendi. Şu anda ‘15 koyun, 1 koç yüzde 85’i hibe’ olan proje de devrede. Bu arada çiftçinin elinde kalan patatesler ile ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bakanlığımız devreye girerek, Ödemiş’te, 3 bin 500 ton patatesin Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla alınmasını sağladı. Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Patatesin en önemli üretim adresinden Cumhurbaşkanımıza ve bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum.”

CHP’li Belediyelerde borç çok, hizmet yok!

Ödemiş halkıyla uzun uzun sohbet ederek sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye en yoğun şikayet, ilçe merkezi ve sanayi sitesindeki alt yapı ve yol sorunlarıyla ilgili geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi boyunca boş oturduğunu ve şimdi de pazar yerlerinde yol çalışması başlatarak esnafı mağdur ettiğini ifade eden vatandaşlara, mecliste takip sözü vererek şunları söyledi; “Ödemiş, AK Belediyecilik günlerini arar gale gelmiş. O dönem bir gayrimenkulün satışına feveran edenler bugün hamutuyla satıp savıyor. Ödemiş’te onlarca köy malı satıldı. 2 yılda 50 Milyon TL borç yaptılar. Buna karşılık ortada bir tek hizmet yok. Yollar perişan, alt yapı dökülüyor. Esnafımız ve çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak tek bir yatırım ve proje üretmeden günü kurtarıyorlar. Vatandaşlarımız isyanda. Gerçekten temel ihtiyaçlardan başlayarak her alanda bir hizmtetsizlik, yerinde sayma, hatta gerileme dönemi yaşanıyor. Bu gidişata hemşerilerimizin de destekleriyle ilk seçimde dur diyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2021, 11:31

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0