Kemalpaşa Belediye Binası’na kırmızı bayrak

Engelsiz bir İzmir yaratmak için el ele veren İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri, Kemalpaşa Belediye binasına “Kırmızı Bayrak” verilmesi nedeniyle düzenlenen törende bir araya geldi.

Kemalpaşa Belediye Binası’na kırmızı bayrak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekanlar ve ulaşım araçlarını simgeleyen “Kırmızı Bayrak” bu kez de Kemalpaşa Belediye binasına asıldı. Dün gerçekleşen törende konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, hedefinin engelsiz bir Kemalpaşa yaratmak olduğunu söyledi.

Engelliler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak, engellilerin yaşamını ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in önderliğinde kolları sıvayan İzmir’de görev yapan belediye başkan eşleri de Kemalpaşa’daydı. Kemalpaşa Belediye Başkanı eşi Lütfiye Karakayalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, söz alan Neptün Soyer, şunları söyledi: “Bizim gönül birliğimiz var. Siyaset yapmak 24 saatinizi hesapsız kitapsız o memleketin geleceği için çalışmak demek. Bu yolda size ilk yoldaşlığı yapan aileniz oluyor. Bu iş evde başlıyor. Oy veren ilk kişiler olarak eşlerimize her alanda destek veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızla el ele olmak bizim idealimiz. Gönlümüzde yatan hayatın engelli engelsiz diye ayrım yapılmadan yaşanması. Biz o yüzden gönüllülüğü çok önemsiyoruz. Gönlümüzle buradayız, sadece Kemalpaşa’ya de ğil her yere koşa koşa gitmeye hazırız. El ele, gönül gönüle İzmir çok daha güzel şeylere layık.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan da “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 61. Kırmızı bayrağımızı veriyoruz. Erişim hakkı çok temel bir hak bunun tüm İzmir’de yayılması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Kırmızı Bayrak” için aday ilçe belirlendi

Törenden sonra başkan eşlerinin gerçekleştirdiği toplantıda; Engelsizmir Kongresi 2020 kapsamında oluşturulan Sosyal Komite bünyesinde yürütülecek “Elim Sende” Projesi’nin sunumu yapıldı. Engelli ve engelsiz çocukları kaynaştırmayı hedefleyen “Elim Sende” projesinin, Engelsizmir Kongresi 2020 kapsamında tüm ilçe belediyelerinde uygulanma kararı alındı. Proje kapsamında ilçe belediyelerinden görevlendirmelerin yapılacağı kararlaştırıldı. Ayrıca, Gaziemir Belediyesi Kırmızı Bayrak için aday ilçe olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0