Katip Çelebi Üniversitesi’nde “Kayıp Et” Soruşturması Skandalı

Katip Çelebi Üniversitesi’nde “Kayıp Et” Soruşturması

Katip Çelebi Üniversitesi’nde “Kayıp Et” Soruşturması Skandalı

Mustafa Oğuz’un haberine göre; İzmir’de dördüncü devlet üniversitesi olarak 2010 yılında kurulan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) depodan kaybolan et skandalıyla sarsıldı. Yemekhane için alınan etlerin üniversitenin Çiğli yerleşkesindeki deposundan eksildiği ortaya çıktı. Kayıp etlerin bazı personel tarafından piknikte tüketildiği iddia edildi.

Üniversitenin Çiğli’deki ana yerleşkesinde, yemekhanede kullanılmak için satın alınan etlerin bir bölümünün depolandıkları yerlerden kaybolduğu beslenme hizmetleri ile yemek denetleme komisyonunda görevli personel tarafından tespit edilerek yazılı olarak yönetime bildirdi.

Kamera Kayıtları Kayıp

-Kayıp etlerin üzerindeki sır perdesini söylentiler kaldırdı

Üniversite yönetimi, başvuru üzerine, etlerin kaybolduğu güne ait güvenlik kamera görüntülerinin “arıza nedeniyle” kaydedilemediğini bildirdi. Kamera görüntülerinin arıza nedeniyle kaydedilmemesi bilgisi bir hayli ilginç.

Şaşkınlık yaratan olayın üzerindeki sır perdesini ise dolaşan söylentiler araladı; Üniversitenin Sağlık Kültür Spor Dairesi’nde görev yapan ikisi yönetici dört kişinin, öğrenci yemeklerinde kullanılmak için depolanan etleri alarak pikniğe gittikleri iddia edildi.

-Olayı ortaya çıkaran personelin görev yeri değişti

Olayın akıllara durgunluk veren seyri, kayıp et konusunu ortaya çıkaran personelin iddiaların soruşturulması için başvuru yapmasının ardından da sürdü. İddiaların merkezindekiler görev yerlerinde kalırken, soruşturulma için başvuru yapan personelin görev yerleri değişti. Görev yeri değiştirilen personel arasında, kanun gereği yemek denetleme komisyonunda bulunması gereken, üniversitenin tek gıda mühendisinin de bulunduğu öğrenildi.

“Eti yedik ama almadık” savunması

Yazılı başvuru üzerine rektörlük tarafından soruşturmanın başlatıldığı da kaydedildi.

Söylentilere adı karışan Sağlık Kültür Spor Dairesi’nde görev yapan ikisi yönetici dört personelin ise pikniğe gittiklerini ve et tükettiklerini kabul ettikleri ama etleri depolandıkları yerden alınmalarıyla ilgilerinin olmadığını savundukları öğrenildi.

Rektörlük: “Üniversitenin değil yüklenicinin sorumluluğunda”

Üniversite rektörlüğü, sorularımız üzerine, iddialara ilişkin soruşturma yapılması için komisyon oluşturulduğunu açıkladı. Sağlık Kültür ve Spor Dairesinde çalışan dört kişinin birlikte pikniğe gittiklerini, etlerin de kendi birimlerine ait olduğunu savundukları bildirilen açıklamada, kayıp etlerin kurumlarıyla ilişkisinin bulunmadığı belirtilerek “Üniversite yemek hizmetleri yüklenici üzerinden karşılanmakta; ilgili yüklenici tarafından üniversiteden kiralanan depoda saklanmaktadır. Bu haliyle deponun kontrolünün yüklenici tarafından görevlendirilen kişiler tarafından sağlandığı düşünüldüğünde konunun yüklenici üzerinden incelenmesi gerekir.” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0