KARŞIYAKA’DA PLANLAR İPTAL

Karşıyaka'da imar tartışmaları

KARŞIYAKA’DA PLANLAR İPTAL

Karşıyaka’da muhtar duyurdu;

Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışılmaya devam ederken Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, söz konusu planların iptal edildiğini duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planlarının en çok tartışılan konuların başında ise arsa sahiplerinden İmar Uygulama Kanunu’na göre yüzde 45’lere varan oranlarda sosyal donatı payı istenmesi geliyordu. Bir diğer konu ise, tapusu olmayanlardan, tapularını alabilmeleri için daha önce başvuru yapmış olma şartının ve ödemenin peşin yapılmasının istenmesiydi.

Mahalleliyi endişelendiren diğer bir konu da Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesinin bölgede kendilerine ait yeterli alan olmasına rağmen tapulu bölgelerin planda yeşil alan olarak ayrılmış olması geliyordu.

KILIÇDAROĞLU “REFERANDUM YAPIN” DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında katıldığı "Kentsel Dönüşüm Çalıştayı"nda Cumhuriyet Mahallesinin protestosu ile karşılaşmıştı. Kılıçdaroğlu, çalıştayın ardından ise Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığını ziyaret ederek, bir süre mahalle muhtarı Özay Dağhan ve mahalle sakinlerinden belirlenen temsilcilerle görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a “referandum yapın” isteğinde bulunmuştu.

“O RANTIN SAHİBİ SİZSİNİZ”

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası vatandaşlara yaptığı açıklamada, "Hiç kimse merak etmesin. Burada yaratılan rantın sahibi sizsiniz. O rantın sahibi siz olduğunuza göre başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere o rantı size teslim edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ TUNÇ SOYER VERDİ

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan 4 kişilik ekiple, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile birlikte; CHP İzmir İl Başkanlığından bir araya geldi. Görüşme sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dağhan’ı arayarak projeyi çift taraflı olarak iptal ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 10:47

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0